Preskočite na glavni sadržaj

Videoglitch radionica

Videoglitch je trodnevna praktična online radionica destabilizacije i konzervacije digitalnog medija, održat će se online od 26. do 28. studenog, a prijave su otvorene do 25. studenog!
vrijeme: 26.11.2021. - 28.11.2021.
prijava: 25.11.2021
mjesto: Zagreb
url: https://kkz.hr/

Radionica će poučavati inovativnim glitch metodama, tehnikama i "trikovima" utemeljenim na slobodnom softveru i otvorenom znanju, transkodiranju i automaciji, eksperimentu i reinterpretaciji.
 
Polaznici re/dekonstrukcijom videa stječu primijenjene vještine rada s digitalnim datotekama i slobodnim softverom te iskustvo suvremenog likovnog oblikovanja temeljenog na poznavanju pojmova formata, spremnika, kodeka, programa i licenci kao gradbenih elemenata suvremenog digitalnog ekosustava.
 
Radionici prethode kratka izlaganja o raznim metodama, tehnikama i praksama glitch stvaralaštva, s naglaskom na terminologiji i praksi databendinga.
 
Za sudjelovanje na radionici potrebno je osobno računalo s mikrofonom i stabilnom mrežnom konekcijom. Predznanje o digitalnim sustavima nije preduvjet za prijavu, a za rad nisu potrebni snažan hardver niti vlasnički softver. Idealno je da polaznici sudjeluju sva tri dana, no radionica je modularne naravi tako da se polaznici mogu i parcijalno pridružiti.
 
Softver (naveden u rasporedu niže) je potrebno instalirati prije termina, a o ostalim tehničkim informacijama polaznici će dobiti mail prije početka radionice.

Prijave za sudjelovanje (s informacijom o operativnom sustavu i verziji - Win, GNU/LInux, macOS) potrebno je dostaviti putem: radionice@kkz.hr, zaključno do 25.11.2021.

Može se prijaviti do 20 polaznika i sudjelovanje u radionici je besplatno.
 
Voditelji radionice su Dina Karadžić i Vedran Gligo.
 
Program i raspored modula pogledajte na linku:https://kkz.hr/vijesti/videoglitch-radionica-21