Preskočite na glavni sadržaj

Veljača u Zagrebačkom plesnom centru – #Koreospektar i podrška raznolikosti

Veljača u Zagrebačkom plesnom centru, već tradicionalno, u znaku je repriznog programa podrške projektima mladih koreografa i koreografkinja, #Koreospektar.
vrijeme: 02.02.2024. - 29.02.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://zagrebackiplesnicentar.hr/

Osim izvedbi koprodukcijskih predstava - poput  IGRALIŠTA 22  koreografkinje Jovane Zelenović, u produkciji UPPU 'PULS', i predstave  R.E.M.  koreografkinje Ide Jolić, ostvarene u okviru rezidencijalnog programa ZPC-a i produkciji UO O/NA - tijekom veljače u ZPC-u će se po prvi puta izvoditi i reprize predstava prvijenaca mladih koreografkinja ostvarenih u produkciji drugih važnih kulturno-umjetničkih organizacija u Hrvatskoj.
 
Tako će se sredinom mjeseca na programu naći blok-izvedbe plesnih predstava  ..., A JOŠ SU MANJI IZLAZI  , koreografkinja i izvođačica Dore Pocedić i Linde Tarnovski, ostvarena u okviru razvojno-produkcijskog programa Pogonator zagrebačkog POGON-a te predstava  STRAHOVI MALIH RAZLIKA  , Anne Javoran i Viktorije Bubalo, realizirana u koprodukciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika 'PULS' s Mjesnim odborom 'Voćarska'.
 
Valentinovo će i ove godine biti prilikom za podršku vrijednoj inicijativi  MILIJARDA USTAJE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA  , čiji će prigodan program - u organizaciji Ženskog filmskog festivala i ORB Hrvatska, a pod ovogodišnjim sloganom Ustanimo za slobodu, budi novi svijet! - uključivati izvedbu kazališna predstave  LJUBAVNE PJESME ZA DOBRE DJEVOJČICE , dramaturginje Rone Žulj, u režiji i izvedbi Mirana Kurspahića te panel diskusiju na temu Nasilje u vezama.
 
Posljednji dani prijestupne veljače bit će posvećeni klincima i klincezama, odnosno djeci i mladima, matinejskim izvedbama glazbeno-plesne participativne predstave  BRLOG KONCERT  , Irme Unušić i Umjetničke organizacije Shooma te uvijek sjajno prihvaćene plesne predstave  ŽOHARI  , u režiji Maria Kovača, a u izvedbi i produkciji Studija za suvremeni ples.
 
Program u veljači ostvaruje se u suradnji sa sljedećim umjetničkim organizacijama i udrugama: UO Co-mment, UO O/NA, Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, UO SHOOMA, Studio za suvremeni ples, Udruga profesionalnih plesnih umjetnika “PULS“, Inicijativa One Billion Rising Croatia i Ženski filmski festival.

Više o pojedinoj predstavi i događanju - potražite na  mrežnoj stranici i društvenim mrežama ZPC-a

   - RASPORED PREDSTAVA  /  VELJAČA 2024. - 
 
02 + 03 / 02 _ 20:00
 / IGRALIŠTE 22
Autorica: Jovana Zelenović
Koprodukcija: UPPU 'PULS' & ZPC #koreospektar
 
09 + 10 / 02 _ 20:00
 / ...,A JOŠ SU MANJI IZLAZI
AutorICE: Dora Pocedić i Linda Tarnovski
Podukcija: POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade
 
14 / 02 _ 20:00
 / Ženski filmski festival: MILIJARDA USTAJE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA
Organizacija: Inicijativa One Billion Rising Hrvatska, Ženski filmski festival i Danijela Stanojević
 
16 + 17 / 02 _ 20:00
 / STRAHOVI MALIH RAZLIKA
Autorice: Anna Javoran i Viktorija Bubalo
Koprodukcija:  UPPU 'PULS' i Mjesni odbor 'Voćarska'
 
23 + 24 / 02 _ 20:00
 / R.E.M.
Autorica: Ida Jolić
Koprodukcija:  UO O/NA i ZPC
 
27 / 02 _ 09:30 + 11:30
 / BRLOG KONCERT
AutoricA: Irma Unušić
Produkcija: UO SHOOMA
 
28 / 02 _ 18:00
29 / 02 _ 10:00
 / ŽOHARI
Režija: Mario Kovač
Koprodukcija: Studio za suvremeni ples i ZPC