Preskočite na glavni sadržaj

Veljača u Operi HNK-a u Zagrebu

​Šarmantna i razigrana opera Così fan tutte Wolfganga Amadeusa Mozarta imat će premijeru u HNK-u u Zagrebu u petak, 9. veljače 2024., pod ravnanjem maestra Valentina Egela i u režiji Alessija Pizzecha.
vrijeme: 09.02.2024. - 28.02.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.hnk.hr/
Ova je opera treća u slavnom nizu suradnji velikog skladatelja i libretista (nakon Figarova pira i Don Giovannija). Virtuozni, frivolni libreto Lorenza da Pontea (koji ga je nazivao Škola za ljubavnike) vrckava je romantična komedija, dok je poletna i vedra partitura Wolfganga Amadeusa Mozarta genijalno djelo neodoljive ljepote.

U sklopu suradnje K-HNK, u nedjelju, 11. veljače, gostuje HNK Ivana pl. Zajca Rijeka s hvaljenom predstavom Elektra Richarda Straussa pod dirigentskim vodstvom Myrona Michailidisa, a u režiji Marina Blaževića. U glavnim ulogama nastupaju: Maida Hundeling (Elektra), Anamarija Knego (Krizotemis), Dubravka Šeparović Mušović (Klitemnestra), Luka Ortar (Orest) i Bože Jurić Pešić (Egist). Ova Straussova opera, kao vrhunac ekspresionizma i modernizma, fascinira kompleksnošću partiture koja svojom snagom i izravnošću prati libreto Huga von Hofmannsthala.

U srijedu, 14. veljače, slijedi program Valentinovo gala uz Mozartovu operu Così fan tutte. 

Od subote, 24. veljače, na repertoaru je veličanstvena povijesna opera Nabucco Giuseppea Verdija u režiji Giancarla del Monaca. Izvedbom ravna Pier Giorgio Morandi, a u glavnim ulogama nastupaju slavni bariton Željko Lučić (Nabucco), Kristina Kolar (Abigaille), Ivica Čikeš (Zaccaria), Emilia Rukavina (Fenena) i Domagoj Dorotić (Ismaele).

Raspored izvedbi i ulaznice
 
https://www.facebook.com/opera.hnk/