Preskočite na glavni sadržaj

Velika retrospektiva hrvatske umjetnice Sanje Iveković u bečkoj Kunsthalle

Velika retrospektiva hrvatske umjetnice Sanje Iveković u bečkoj Kunsthalle
Bečka kulturna ustanova Kunsthalle priprema izložbu pod nazivom „Sanja Iveković. Works of Heart” koja objedinjuje radove iz svih faza njezina stvaralaštva, a moći će se pogledati od 4. listopada do 12. ožujka 2023.
vrijeme: 04.10.2022. -
mjesto: Beč
url: https://kunsthallewien.at/en/exhibition/sanja-ivekovic-works-of-heart/
Jedna od najistaknutijih hrvatskih umjetnica Sanja Iveković još od sedamdesetih godina u svom umjetničkom djelovanju teži feminizmu i aktivizmu baveći se kontinuirano rodnim i političkim pitanjima. Na beskompromisan način spaja pitanja estetike i politike, čime je utjecala na brojne generacije umjetnika i kustosa. Njezini radovi često polaze od osobnih situacija i životnih okolnosti koje se suprotstavljaju prikazima u javnosti i medijima. Reprezentacija ženskog identiteta, ženska povijest, nasilje nad ženama, državna opresija i manifestacija različitih ideologija u masovnim medijima neke su od osnovnih okosnica njezina rada.

Bečka kulturna ustanova Kunsthalle od 4. listopada do 12. ožujka 2023. posvećuje veliku retrospektivu ovoj istaknutoj umjetnici pod nazivom „Sanja Iveković. Works of Heart” koja objedinjuje radove iz svih faza njezina stvaralaštva.
 
Izvor: https://www.eurocommpr.at/