Preskočite na glavni sadržaj

Velika proslava 70. rođendana Centra mladih Ribnjak

Centar mladih Ribnjak obilježit će veliku obljetnicu, svoj 70. rođendan, u subotu, 23. rujna, velikom cjelodnevnom proslavom za građanstvo.
vrijeme: 23.09.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.cmr.hr/

Počevši kao mliječni restoran za djecu u prvim danima nakon 2.svjetskog rata, pa komunalnom izgradnjom prvog pionirskog doma 1953. te njegovom velikom adaptacijom 1979. u zgradu kakvu poznajemo danas - punih 7 desetljeća ova ustanova je bez prekida uspjela provoditi kulturne i umjetničke programe u zajednici.
 
Satnica rasporeda događanja:
 
09:30 - 14:00  Dan otvorenih vrata

09:30  otključavanje svečanog dana:  Joga u violinskom ključu

10:00 - 12:00 prezentacije redovnih radionica Centra mladih Ribnjak: zbor Klinci s Ribnjaka, Afrobigs i Afrokids - radionice afričke kulture za velike i male, Dramski studio, Ritmika, Vezilje i Poezije, a programi Jednaki u kulturi predstavljeni su kroz radionice s gostom dana: terapijskim psom za slijepe i slabovidne osobe (udruga Up2Date) i radionicom ludih frizura i šminkanja za djevojčice koju vode prijateljice Centra Samane Riehani  i Farzenah Sourighiasvand iz Irana.

12:00 promocija knjige „Pričaj mi o Ribnjaku - sedamdeset godina uspomena“, autorice Katarine Kolege, uz kavu i Farzanehine iranske kolačiće
Zamislite da po golemom stolu pomalo padaju komadići slagalice. Kap po kap, puzzle po puzzle. Neke su sasvim sitne, druge nešto krupnije, neke kristalno jasno svijetle, na drugima se jedva nešto nazire. Ima i onih koje su prilično otkrhnute, a pokoja od njih je i izgubljena. Padajući jedna po drugoj, stvaraju brežuljak koji se postupno pretvara u brdo. – izjavila je Katarina Kolega
 
13:00 - 14.00 svirke: Greta Ivoš, Sitzfleisch (školski bend OŠ Ivan Goran Kovačić)
-ulaz je slobodan-
 
20:00h svečana premijera kratkog dokumentarnog filma o povijesti ustanove, autora Daniela Kušana, uz glazbene nastupe kućnih bendova: Klinci s Ribnjaka, El sistema, Hurtok ansambl, bend Car je gol i AireAlto, uz zagorske štrukle i Shamsin sirijski falalafel.
-ulaz na večernji program moguć je samo uz pozivnice –