Preskočite na glavni sadržaj

Varaždin: Otvoren 16. Trash Film Festival

Postavljanjem ploče glumici Smiljki Bencet Jagarić na varaždinskom 'Walk of fame' u tom je gradu u srijedu, 8. rujna, otvoren 16. Trash Film Festival, na kojemu će do subote biti prikazana 54 niskobudžetna filma, koja konkuriraju za nagrade 'Zlatne motorke'.
vrijeme: 08.09.2021. - 11.09.2021.
mjesto: Varaždin
url: https://www.trash.hr/

Festival je otvoren u varaždinskoj Uskoj ulici gdje je na "Walk of fame" postavljena ploča hrvatskoj umjetnici Smiljki Bencet Jagarić koju pamtimo po ulozi Regice u kultnoj seriji "Gruntovčani"
 
Četvrta je to ploča postavljena u spomen na osobe koje su zadužile hrvatsku kinematografiju, a u prethodne tri godine dobili su ih Zvonimir Ferenčić, Slavko Brankov i Oktavijan Miletić.
 
Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je kako se Varaždin obim festivalom upisao na kartu kreativnih festivala u Hrvatskoj.
 
"Ne trebamo brinuti za budućnost festivala jer živimo u trash vremenu – od politike, estrade, pa nadalje, tako da im inspiracije sigurno neće nedostajati", kazao je Bosilj.
 
Na 16. Trash Film Festival pristiglo je 1616 filmova, a od četvrtka do subote u varaždinskom kinu Gaj bit će prikazana 54 filma u konkurenciji za nagrade, „Zlatne motorke“.
 
U kategorijama akcijskog, borilačkog, horor i znanstveno-fantastičnog filma izabrat će ih stručni žiri u kojem su književnik, scenarist i novinar Ante Tomić, redateljica dokumentarnih filmova, producentica i snimateljica Irena Ščurić te kazališni redatelj i pisac Dario Harjaček.
 
Lajtmotiv festivala ovoga su puta "sapunice", rekao je direktor Trash Film festivala Slobodan Runjak. "Sapunice su po nama sociološki fenomen s obzirom da nitko ne gleda sapunice, a svi znaju sadržaj. To nas je ponukalo da probamo otkriti u čemu je stvar", kazao je.
 
U popratnom programu Festivala su filmski kviz te stručni skup na temu sapunica, a u glazbenom dijelu nastupit će zagrebački bend One Dread te varaždinski sastavi Vrulja i Fakin' Lajsne.
 
Izvor: Hina