Preskočite na glavni sadržaj

Vanima: Počele prijave na 19. Ljetne filmske radionice

Filmsko-kreativni studio VANIMA u srpnju najavljuje program uglavnom vezan uz  već tradicionalne 19. Ljetne filmske radionice. Radionice će ovog puta biti posvećene filmskoj animaciji, videu, glazbi i likovnosti za sve generacije. Vanima u Centaru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 od 10. do 15. srpnja uz četiri radionice priprema i dvije posebnosti - izložbu i jazz/swing koncert.
vrijeme: 26.06.2023. -
mjesto: Varaždin
url: http://www.vanima.hr/
Ove godine VANIMA nastavlja tradiciju i za sve zainteresirane priprema četiri različite radionice koje su za polaznike besplatne.
 
Prva radionica vezana je uz animirani film, a vodit će je voditelji i osnivači VANIME Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec. Cilj je radionice upoznati polaznike s osnovama izrade animiranog filma kako bi se lakše odlučili žele li rad u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA odabrati kao redovitu izvanškolsku aktivnost tijekom nastavne godine. Polaznici će izraditi kratak animirani film, na zajednički odabranu temu, a radionica je namijenjena djeci od 8 do  12 godina.
 
Nešto stariji polaznici imat će priliku, kroz radionicu gitare, Jazz Manouche , upoznati osnove evropskog manouche swinga. Uz glazbenika, osnivača i člana Varaždincima već dobro poznatog, te vjerojatno najdugovječnijeg i najkvalitetnijeg hrvatskog sastava koji izvodi ovu vrstu glazbe, banda Gadjo Manouche, Krešu Tomića Bonza, polaznici radionice spremat će se za svirku na završnom koncertu 19. Ljetnih radionica Vanime.
Radionica je namijenjena djeci i mladima od  12 do 18 godina.
 
Radionicu izrade eksperimentalnog promo videa vodit će Monika Rusak, mag. medijske umjetnosti i prakse i mag. art. Bela Bračko – Milešević. Polaznici će učiti osnove eksperimentalnog filma kako bi se kasnije mogli aktivnije uključiti u izradu promo videa posvećenog keramici. Riječ je o programu Varaždinska tvornica eksperimentalnog filma koji će biti ostvaren u suradnji s HKU Kerameikon. Cilj je široj javnosti prezentirati pravo malo bogatstvo keramičkih umjetničkih djela autora iz cijelog svijeta koje čuvaju članovi HKU Kerameikon, a prikupljena su u zadnjih dvadesetak godina. Radionica je namijenjena  polaznicima od 16 do 35 godina.
 
Pripremljena je  još jedna zanimljiva radionica.   S vještinama kaligrafije, polaznike će upoznati Krunoslav Čolo  koji se profesionalno bavi kaligrafijom i heraldikom te grafičkim dizajnom. Radionica nema dobnih ograničenja i odličan je primjer međugeneracijske podrške..
 
Radionica animiranog filma, te radionica jazz manouche  trajat će  od 10. do 14. srpnja, svaki dan od 10 do 12 sati. Radionica izrade eksperimentalnog promo videa bit će održana od 10. do 12. srpnja od 17 do 19 sati, a radionica osnova kaligrafije održat će se 12. i 13. srpnja od 18 do 19.30 sati.
 
Prvi dan radionica spojen je s programom Podrum ponedjeljkom, a svoje radove publici će predstaviti jedan od voditelja – Krunoslav Čolo. Rijetka je prilika vidjeti njegove vješto iscrtane radove tehnikom kaligrafije, a izložba će ostati otvorena do 21. srpnja. Otvorenje će glazbenim nastupom uveličati drugi voditelj radionice, Krešimir Tomić Bonzo sa svojim jazz sastavom Gadjo Manouche.. Koncert spomenutog sastava uz koji će nastupiti i polaznici radionice gitare ujedno će biti završnica 19. Ljetnih radionica koja će se održati u dvorištu P4, 15. srpnja s početkom u 19:30 sati.
 
POVEZNICE NA PRIJAVE ZA POJEDINE RADIONICE:
Radionica animiranog filma
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMgfKSa4UgCQm6JQYd2kM5QQlXFTz21ZFQkQMGOM7XdofgYQ/viewform
 
Radionica gitare
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZO1Rj_AAH4DqAbO8vLmFOZBhG1VZn7xtJKjqIuX8LiEbxpQ/viewform
 
Radionica eksperimentalnog promo videa
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHypKt3u6smoAvRsziNA0AUWaIWuYIlSqwITHE4ingaFPhBQ/viewform
 
Radionica kaligrafije
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScb4DO-_tYb1qsJPyGwigbscQWCEkF5Y9j1Zni9mUrlsTDWIQ/viewform
 
Ljetne filmske radionice  podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i grad Varaždin.

https://www.facebook.com/VanimaCRO/