Preskočite na glavni sadržaj

Vane Kosturanov: 'Svijet inspiriran i nesputan stvarnošću'

Makedonski ilustrator Vane Kosturanov predstavit će se u Zagrebu samostalnom izložbom 'Svijet inspiriran i nesputan stvarnošću'. Izložbu organiziraju Knjiga u centru i Kreativna mreža, u okviru programa Festivala knjige i književnosti Pazi, knjiga!.
vrijeme: 25.10.2021. -
mjesto: Zagreb
Samostalna izložba pod nazivom "Svijet inspiriran i nesputan stvarnošću" obuhvaća selekciju ilustracija iz autorovih autorskih slikovnica kao i slikovnica nastalih u suradnji s drugim autorima (Danijela Pavlek, Ana Đokić, Ema Pongrašić, Biljana S. Crvenkovska). Izložba je podijeljena u tri tematske cjeline i održat će se istovremeno na tri različite lokacije u Zagrebu: Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Galerija VN i Knjižnica Kajfešov brijeg. 
U izlogu Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića posjetitelji će se moći kroz uvodno predstavljanje upoznati s bogatim i raznovrsnim djelovanjem Vaneta Kosturanova, dok će u Galeriji VN biti izložena selekcija ilustracija iz autorskih slikovnica Vane Kosturanova ("Zvjezdano dijete", "Djevojčica i medo" i "Djevojčica i grad"). U Knjižnici Kajfešov brijeg bit će predstavljen izbor ilustracija iz slikovnica nastalih u suradnji s drugim autorima uz koje će posjetitelji moći otkriti i kakvo je bilo iskustvo suradnje pisaca s Vanetom Konsturanovom.
Kustosica izložbe je Sonja Švec Španjol.
Opširnije