Preskočite na glavni sadržaj

Valentinovo u 'Zajcu': dvije uspješnice koje slave ljubav

U povodu Valentinova, 14. veljače, u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, u istinskom ozračju praznika ljubavi, na programu su dvije predstave koje slave ljubav, a pripremljena je i posebna pogodnost pri kupnji ulaznica.
vrijeme: 12.02.2022. - 14.02.2022.
mjesto: Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/

Uoči Valentinova, u subotu 12. veljače 2022. u 19.00 sati, na programu je izvedba operne uspješnice u koju se publika već na premijeri fatalno zaljubila, dirljive operne verzije najpoznatije ljubavne priče svih vremena kojoj se uvijek s poštovanjem vraćamo, „Romea i Julije“ Charlesa Gounoda pod dirigentskim vodstvom maestra Marka Hribernika i u režiji Marina Hribernika.
 
U naslovnim će ulogama nastupiti omiljeni operni romantični par, Anamarija Knego kao Julija i Aljaž Farasin kao Romeo.
 
Za tenora Aljaža Farasina ovo će ujedno biti i oproštajni nastup kao člana riječkog opernog ansambla jer se nakon pet godina omiljeni pjevač vraća u svoj rodni kraj, u ansambl Opere Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani, a ostaje počasnim članom riječkog opernog ansambla.
 
Bit će to dvostruko posebna večer jer će publika zajednički proslaviti snagu veličanstvene ljubavi i pozdraviti pjevača koji joj je priuštio puno nezaboravnih trenutaka na riječkoj opernoj sceni.
 
Na samo Valentinovo, u ponedjeljak 14. veljače u 19.30 sati na programu „Zajca“ je još jedna priča o ljubavi, ali ovaj put o bezuvjetnoj majčinskoj i snažnoj prijateljskoj ljubavi. Dramska hit predstava „Čelične magnolije“ Roberta Harlinga u režiji Renate Carole Gatice provest će gledateljice i gledatelje kroz beskrajno iskrene i duhovite dijaloge iza kojih stoji potresna istinita priča koja svjedoči zašto se za majčinsku ljubav kaže da pomiče planine i da je bezuvjetna i najkonstantnija od svih osjećaja inherentnih čovjeku. Glumačku postavu čini šest sjajnih glumica: Leonora Surian Popov, Judita Franković Brdar, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Olivera Baljak, Ivna Bruck i Biljana Torić. Šest posve različitih žena, različitih generacija i karaktera, kroz humor i uz snažnu prijateljsku ljubav kao najjaču potporu, progovaraju o životnim problemima.
 
Ovom prigodom publici se nudi i posebna pogodnost – kupnjom ulaznica za jedan naslov, ulaznice za drugi dobiva s popustom od 50%!
 
Povedite voljenu osobu i dvostruko proslavite ljubav u Kazalištu!