Preskočite na glavni sadržaj

Utjecaj Ivana Meštrovića na mlade hrvatske kipare

Utjecaj Ivana Meštrovića na mlade hrvatske kipare
Povodom obilježavanja 140-e obljetnice rođenja Ivana Meštrovića, hrvatski kipari mlađe generacije tu obljetnicu obilježavaju nizom aktivnosti objedinjenih kroz projekt 'Meštrovićevi dani'. Za vrijeme trajanja projekta bit će organizirane izložbe u Kninu, Drnišu i Šibeniku te rezidencija na Tvrđavi sv. Ivana u Šibeniku. 
Cilj projekta je pokazati koliko je Meštrović i danas aktualan i relevantan, kako u svojoj domovini tako i u svijetu, te kakav i koliki je njegov utjecaj na mlade generacije hrvatskih kipara.
Ideja je predstaviti mlađu generaciju suvremenih hrvatskih kipara i kroz njihov rad pokazati kako umjetnost može oblikovati, poboljšati i obogatiti život zajednice i pojedinca.

Umjetnici, kipari, koji predstavljaju svoje radove su: Lucija Jelić, Petar Koši, Andrija Gašparuš, Lucijan Kujundžić, Ema Zavački, Fran Marko Vlahinić, Iva Japec, MirnaSavić i Matija Popovčić.

Radove zastupljenih umjetnika pogledajte na Instagram profilu projekta
https://www.instagram.com/mestrovicevi.dani/

U organizaciji i provedbi programa sudjeluju: Udruga KulTur, Tvrđava kulture Šibenik, Gradski muzej Drniš, Muzej grada Šibenika i Kninski muzej, a voditelj projekta je Andrija Gašparuš.
 
Sve aktivnosti u okviru projekta možete pratiti putem Instagram profila: @mestrovicevi.dani.
Planirano je da projekt raste i poprimi međunarodni karakter. Svi koji su zainteresirani podržati ovaj projekt i pridonijeti mu svojim idejama i radom mogu se javiti na e-mail: mestrovicevi.dani@gmail.com.