Preskočite na glavni sadržaj

Uskoro svečano otvorenje Malog rimskog kazališta u Puli

Svečano otvorenje Malog rimskog kazališta u Puli održat će se na Dan grada Pule, u petak 5. svibnja. Svečanost otvorenja pratit će glazbeno-scenski program u režiji Krešimira Dolenčića i Aleksandra Švabića. Narednog dana, 6. svibnja, pozornica Malog rimskog kazališta ugostit će slovensku glazbenu atrakciju Perpetum Jazzile.
vrijeme: 05.05.2023. -
mjesto: Pula
url: https://www.facebook.com/arheoloski_muzej_istre/

Time će se službeno proslaviti vraćanje izvorne funkcije iznimno važnom antičkom spomeniku kulture u Puli na čijoj su rekonstrukciji radili interdisciplinarni timovi arhitekata, projektanata, konzervatora, arheologa i povjesničara umjetnosti.

Obnova Malog rimskog kazališta financirana je iz europskih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj te sredstvima Ministarstva kulture i medija, kao i vlastitim sredstvima Arheološkog muzeja Istre. 

„Iza nas je kompleksan projekt obnove Malog rimskog kazališta te smo ponosni što ćemo uskoro predstaviti jedan od najspektakularnijih koncertnih, kazališnih i uopće izvedbenih prostora u ovom dijelu Europe. Kao zajednica imamo obvezu zaštiti bogato kulturno naslijeđe te istovremeno promišljati načine kako da tu vrijednu kulturnu baštinu integriramo u suvremeno tkivo grada kako bi ona kvalitetno služila današnjim potrebama u kulturi, a javnost dobila mogućnost uživanja u prostoru jedinstvene spomeničke vrijednosti, ugođaja i akustičke kvalitete“ - Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.
Opširnije


 

Fotografija: Arheološki muzej Istre