Preskočite na glavni sadržaj

Upitnik o mobilnosti: Partneri u projektu i-Portunus Houses objavili su upitnik o mobilnosti u kulturnom sektoru

Projekt i-Portunus Houses implementira, ispred Europske komisije, konzorcij koji čine Europska kulturna zaklada kao koordinator te MitOst i Zaklada 'Kultura nova'. Posvećen je ispitivanju i analizi različitih transnacionalnih grant shema za mobilnost u kulturnom sektoru, a jedna od ključnih komponenti ovog projekta je i istraživanje o mobilnosti u kulturnom sektoru.
url: http://deskkultura.hr/

Dio istraživanja o mobilnosti je upitnik koji se bavi trenutnim stanjem i budućim prilikama za mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca te njihovih lokalnih hostova (organizacija ili pojedinaca). Upitnik je namijenjen lokalnim hostovima te umjetnicima i kulturnim profesionalcima iz svih područja kulture i umjetnosti iz 40 zemalja Kreativne Europe te Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se dobio što širi uvid u njihove potrebe, iskustva, interese, motivacije i prioritete vezane uz transnacionalnu mobilnost.

Upitniku se može pristupiti putem poveznica:
Svi sudionici se pozivaju da pristupe popunjavanju onog upitnika koji najviše odgovara njihovom statusu i radu.

Upitnik je na engleskom jeziku, a za njegovo ispunjavanje je u prosjeku potrebno izdvojiti 20 minuta.

Upitnik će biti otvoren i dostupan za popunjavanje do 15. srpnja 2021.!

Rezultati upitnika bit će javno dostupni na mrežnim stranicama projekta u 2022. godini.
 
Pored istraživanja o mobilnosti, projekt i-Portunus Houses uključuje i dodjelu sredstava lokalnim hostovima (organizacije ili pojedinci) za mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca. Prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je od 21. svibnja do 30. lipnja 2021., a više informacija o načinima prijave i potporama dostupno je na mrežnim stranicama projekta.

Izvor.