Preskočite na glavni sadržaj

Upisi u 43. generaciju Škole glume Ri Teatra

Ri Teatar organizira 43. Školu glume za uzrast iznad 17 godina koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati 4 mjeseca, od veljače do lipnja 2023., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i radnim danom (prema dogovoru). Početak je predviđen za 4. veljače 2023., a diplomska predstava će biti izvedena početkom lipnja 2023. godine.
vrijeme: 15.01.2023. - 29.01.2023.
mjesto: Rijeka
url: https://www.ri-teatar.hr/

U ovih 42 generacije, školu glume Ri Teatra završilo je 522 polaznika od 17 do 59 godina. Trenutno je njih preko 35 u profesionalnim vodama, što na raznim akademijama, što već kao zaposleni glumci u raznim kazalištima. Kao gosti vikend radionica sudjelovali su poznati i priznati glumci, redatelji, koreografi, scenografi (npr. Vili Matula, Špiro Guberina, Nina Kleflin, Anastazija Balaž, David Petrović, Jadran Grubišić itd…), a kao diplomske predstave igrani su tekstovi hrvatskih i europskih pisaca, te su dramaturški obrađena i izvođena djela poput “Leteći circus Monty Pythona”, “Iz života kukaca” braće Čapek, “Nevidljivi gradovi” Itala Calvina, “Vodič kroz galaksiju za autostopere” D. Adamsa, “Kazališni sat” Jasena Boke, “Stilske vježbe” R. Queneuea itd……

43. škola glume Ri Teatra će biti organizirana u obliku vikend radionica koje će voditi profesionalni glumci, redatelji…., a u koordinaciji glumca i redatelja Ri Teatra Bojana Lakoša i asistenciju mladih glumaca iz 42. generacije.  Primjereno dobi i iskustvu, polaznici škole glume kroz igru i razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada, svladavaju specifične zadatke vezane uz samu prirodu dramskog stvaralaštva i kazališnog medija, ali i opće odgojno-obrazovne zadatke koji pridonose osobnom razvoju i stjecanju kulturnih navika. Ostvarivanjem prvih, polaznicima osiguravamo temeljitu pripremu i provjeru sposobnosti za eventualni studij glume, režije, dramaturgije, teatrologije i slično. Ostvarivanjem drugih, polaznike pripremamo za skladan život u društvu te za suvremenu i kulturnu javnu komunikaciju u medijskoj civilizaciji koja sve više inzistira na osobnosti i individualnosti javnog nastupa.

Nakon završene škole glume svi zainteresirani će dobiti priliku nastaviti rad u predstavama Ri Teatra ili nastaviti pripremu za upis na Akademiju dramskih umjetnosti.

Upisi su nedjeljom, i to 15., 22. i 29. siječnja 2023. u 17 sati u Kulturnom centru Kalvarija, Kalvarija 8, Rijeka.
 
Upisi nisu audicija i nije potrebno pripremiti ništa, a o detaljima, točnim terminima i svemu ostalome će se saznati upravo tada, na samim upisima!

Dodatne informacije možete dobiti na tel.051/375-866, gsm.091/253-8991 ili  e-mail: ri.teatar@ri.t-com.hr.