Preskočite na glavni sadržaj

Umjetnost kroz oči umjetnika

Umjetnost kroz oči umjetnika
Umjetnica Ivona Ćavar, u okviru Programa razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe kojeg financira Ministarstvo kulture i medija, od siječnja do ožujka 2022. provodi online projekt 'Umjetnost kroz oči umjetnika'.
Glavni cilj projekta je pružiti široj publici nove kulturno-edukativne sadržaje iz područja likovne umjetnosti. U svojim tjednim objavama na mrežnoj stranici projekta, u razdoblju 4. siječnja 2021. do 1. ožujka 2022., umjetnica će istraživati razdoblje od impresionizma do suvremene umjetnosti. 
Podijelit će svoja iskustva i uvid u praktičnu izvedbu radova kako bi publici što bolje objasnila bit umjetničkog izražavanja te važnost pojedinih umjetničkih pravaca, djela i autora. Aktivnim učenjem kroz prezentacije, kratkim videima, analizom djela i istraživanjem rukopisa, publika će kroz praktične zadatke proširiti znanje i steći nove vještine. 

Besplatni edukativni sadržaj publici će biti dostupan do 12. mjeseca 2022. godine.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.