Preskočite na glavni sadržaj

Umjetnik Alfred Freddy Krupa nagrađen u SAD-u

Akademski slikar Alfred Freddy Krupa dobitnik je prve nagrade na skupnoj izložbi International Art Awards New Generations - 2022 u Miamiju (Florida, USA).
vrijeme: 30.07.2022. -
mjesto: SAD
Članovi žirija su bili Dr. Milagros S. Bello (doktorirala na pariškoj Sorbonni, prof. na Odsjeku za povijest umjetnosti na državnom Sveučilištu Florida Atlantic, član Međunarodne udruge likovnih kritičara /AICA-PARIS/), Felix Suazo (bivši istraživač u Galeriji Nacionalne umjetnosti /Galería de Arte Nacional/ i Muzeju suvremene umjetnosti Caracas) i kalifornijska umjetnica Lorian Suarez.
 
Kriteriji žirija za 1. i 2. mjesto nagrade (prijevod odluke s Engleskog jezika): Tematski kontekst umjetničkog rada i njegova povezanost s globalnim i regionalnim temama u političkim, društvenim, antropološkim i psihološkim dimenzijama, te njegov odnos sa suvremenim umjetničkim pokretima, uz vrijednost radova, sve su to bili čimbenici koji su utjecali na odabir dobitnika nagrada za International Art Awards natječaj. Korištenje alternativnih i mješovitih medija, oštrina njihovih društvenih komentara, njihova povezanost s odabranim materijalima i njihova uporaba također su bili vrijedni pažnje u umjetničkim radovima koji su osvojili prvo i drugo mjesto.
 
Izjava žirija za dodjelu ove nagrade Alfredu Krupi (prijevod izjave s engleskog jezika) : Putem kolažirane novinske stranice idiličnog mirnodopskog okruženja, Alfred Freddy Krupa suprotstavio je rukom iscrtane bijele kredaste obrise palih figura u 'Izgubljenim životima' - žrtvama usred modernih oblika društvenog nasilja. “Ukrajinski dani” se bave sadašnjim ratnim stanjem u Ukrajini i njenom pustom terenu kao ratom razorenom regionu. „Kupska magla“ otkriva suptilnu upotrebu tuša gdje sjedinjena voda i kistovi formiraju nedefiniran, ali jedinstven pejzaž zamagljene složenosti na ovoj slici potpisanoj kineskim potpisnim pečatom.
 
Krupa je nagradu na ovoj 3D virtualnoj izložbi dobio u konkurenciji finalista iz 20 država svijeta (Njemačka, Brazil, Kolumbija, Kanada, Venezuela, Velika Britanija, USA, Francuska, Italija, Novi Zeland, Jamaika, Poljska, Španjolska, Argentina, Meksiko, Švicarska, Kajmansko otočje, Kina, Peru, Puerto Rico).
Pripada mu plaketa, diploma i 500 USD.
 
Umjetnik je ranije ovaj mjesec izlagao i na "Kefir 22" skupnoj izložbi u Firenci (Italija), trenutno izlaže na 9. Hrvatskom triennalu akvarela (Karlovac, Zagreb, Slav.Brod), u rujnu na 18. INTERBIFEPU u Tuzli (18. Međunarodni bijenalni festival portreta, BiH), u listopadu na 1. međunarodnom Tirana Biennale of Graphic Arts (Albanija), a u studenom na 11. Izložbi kineske kaligrafije i slikarstva tušem (online) u Tokiju (Japan).
 
Web.ref.: https://internationalartaward.com/winners/