Preskočite na glavni sadržaj

Umjetnica Margareta Krstić izlaže u Rimu

Umjetnica Margareta Krstić predstavlja se od 27. travnja do 6. svibnja talijanskoj javnosti izložbom "Kraljevstvo boja" postavljenom u prestižnoj galeriji Consorti u Via Margutti, poznatoj ulici umjetnika, u Rimu.
vrijeme: 27.04.2024. - 06.05.2024.
mjesto: Rim
Rođena u Rijeci, bavi se slikarstvom i kiparstvom u keramici od 1999. godine i slika veličanstvene slike a radi i na velikoj, nekomercijalnoj temi "Kako su živjeli i odijevali se naši preci". Krstić proučava odjeću Rijeke i okolice, kao i stare hrvatske narodne nošnje, što se može vidjeti u bezbrojnim varijacijama jaslica kao i u odjeći mladenki iz prošlosti. Keramičke skulpture visine 40 - 60 cm predstavljene su odjevnim predmetima koji odražavaju povijest nošnje.

Njene slike - naslikane akrilom na platnu - često su stilizirane ili apstraktne s tisuću nijansi, vješto kombinirane koje stvaraju snažan vizualni utjecaj.
Na izložbi "Kraljevstvo boja" možete se diviti raznim radovima i velikoj fotografiji sa skulpturama, koje iz organizacijskih razloga nije bilo moguće izložiti. Teme prikazane na platnima su različite, ali ih je moguće podijeliti između radova posvećenih moru, poznatoj regati "Fiumanka" koja se svake godine održava u Rijeci, uznemirujućih dubina Svemira osvijetljenih svjetlom zvijezda. Tragična aktualnost rata u Ukrajini predstavljena je slikama "Uništenje", "Krvavo žito", "Trag svjetla u žitu", svijetla nade na poljima izmučene zemlje. Razna djela su himna bojama, koje stvaraju prekrasna preplitanja kao na platnima: "Šarm obojenog svijeta", "Igra boja", "Vrtlog". Čarobne zvijezde sjaje na slikama: "Među zvijezdama", "Zvjezdana noć", dok su i druge teme dio fascinantne izložbe. (...)

Na izložbi "Kraljevstvo boja" ljubitelji umjetnosti moći će se diviti raznobojnom svijetu naslikanom apstraktnim znakovima iznenađujućeg kromatizma, gdje je interpretacija prepuštena osobnoj mašti.  Jedno putovanje u bajkoviti svijet ljepote i snova s otvorenim očima izvan svakodnevice, stvorenog od izvanredne mašte slikarice.

- Svjetlana Lipanović

Izložba je pod pokroviteljstvom Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u Zagrebu, Hrvatsko-talijanske udruge u Rimu,  Veleposlanstva RH u Talijanskoj Republici i Veleposlanstva RH pri Svetoj Stolici, Gallerie D'Arte Consorti i časopisa Art&trA.