Preskočite na glavni sadržaj

Udruga Kajkaviana predstavila program "Kultura na recept - program u zgradi ljekarnika Fellera"

Na konferenciji za medije održanoj 9. travnja u sjedištu udruge Kajkaviana u Donjoj Stubici predstavljen je program 'Kultura na recept - program u zgradi ljekarnika Fellera' te pripadajući logo.
vrijeme: 09.04.2024. -
mjesto: Donja Stubica





Grad Donja Stubica je u dugotrajni najam udruzi Kajkaviana ustupio prostor u zgradi obitelji ljekarnika Eugena Viktora Fellera, čija je obnova završena u prosincu 2023. i sukladno planovima osmišljen je adekvatan kulturni sadržaj za javnost. Udruga je u suradnji s eminentnim znanstvenicima, stručnjacima, umjetnicima i ljubiteljima baštine te u partnerstvu s udrugom Kućni kolektiv iz Klanjca, Kulturno informativnim centrom Ludbreg, Kulturnom udrugom GFUK i Kazališnom družina Boss Teatar osmislila niz kulturnih događanja.

Od travnja do listopada u zgradi bivšeg ljekarnika Fellera održavat će se izložbe, koncerti, predstave, kino- projekcije, predavanja, tribine i radionice.

Program Kultura na recept - program u zgradi ljekarnika Fellera započet će prigodnim predavanjem o  Eugenu Viktoru Felleru koje će održati znanstvenice dr.sc. Stella Fatović Ferenčić i mr. Jasenka Ferber Bogdan. U svibnju će se održati čak tri događanja; izvedba predstave Črne Noči kazališne družine Boss teatar, izložba Zagorka i mi likovne umjetnice Mateje Harapin te gitaristički recital - koncert gitarista Nikole Šrajbeka. Bogati program isplaniran je sve do listopada, a već od sredine travnja kreću objave podcasta pod nazivom KajKAVICA i druge zanimacije u ritmu 2 puta mjesečno (sredinom i krajem mjeseca). Sve informacije i aktualnosti o programu objavljivat će se na društvenim i mrežnim stranicama udruge.

Logo programa predstavlja zgradu ljekarnika Fellera kao mjesto događanja, a zelena zavojita slova istovremeno podsjećaju na zmiju koja se povezuje sa ljekarništvom, ali i na zelene zagorske "brege".

Na Javnom pozivu za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2024. godinu Ministarstva kulture i medija program udruge Kajkaviana odobren je za provedbu i sufinanciranje u iznosu od 10.000 eura. Program će se također sufinancirati i sredstvima Krapinsko- zagorske županije putem Javnog poziva za financiranje javnih potreba u kulturi  Krapinsko-zagorske županije za 2024. godinu. Financijski će program poduprijeti i Grad Donja Stubica koji godinama podržava djelovanje udruge Kajkaviana.