Preskočite na glavni sadržaj

U Vinkovcima i Tovarniku 4. Festival dječje knjige

Nizom događanja namijenjenih najmlađima, u Vinkovcima i Tovarniku u utorak, 27. rujna, se održava 4. Festival dječje knjige, u organizaciji Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca, Gradske knjižnice i čitaonice vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske.
vrijeme: 27.09.2022. -
mjesto: Vinkovci / Tovarnik
url: https://www.matica.hr/ogranci/ogranak-matice-hrvatske-u-vinkovcima/zbivanja/3471/

"Cilj Festivala je promovirati dječju knjigu što mi u knjižnici činimo kroz brojne aktivnosti tijekom cijele godine, no ovo je još jedan način kako što više približiti knjigu mladima", rekla je ravnateljica vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice Vedrana Lugić.
 
Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković naglasio je važnost čitanje knjiga, posebice za djecu i mlade.
 
Festival je počeo posjetom djece iz vinkovačkih vrtića i učenika osnovnih škola Gradskoj knjižnici i čitaonici, gdje gostuju književnici za djecu i mlade Vladimir Bakarić i strip autor Dubravko Mataković, te književnico Davorkom Semenić-Premen koja će predstaviti vlastite slikovnice u kojima je glavni lik djevojčica Vera.
 
U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Tovarniku održano je druženje s osnovnoškolcima na temu odrastanja i djetinjstva velikoga hrvatskog književnika A.G. Matoša, rođenog u tome srijemskom mjestu 1873. godine.
 
Festival će završiti večerašnjim predstavljanjem knjige za djecu  Đurđice Stuhlreiter "Drveće ne govori, zar ne?" u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima. (Hina)