Preskočite na glavni sadržaj

U Splitu se idući tjedan dodjeljuju europska priznanja za filmsku glazbu

Hrvatski dom u Splitu će u utorak, 27. rujna, postati velika pozornica koja će ugostiti zvijezde europskog filma. Dodjela nagrada 'Camille' odat će priznanje tvorcima glazbe, važnog alata za kreiranje atmosfere svakog vizualnog formata.
vrijeme: 27.09.2022. -
url: https://composeralliance.org/cultural-activities/camille-awards/
ECSA će nagradu za životno djelo uručiti jednom od najvećih hrvatskih, europskih i svjetski poznatih skladatelja filmske, kazališne te TV glazbe: Alfiju Kabilju. Ovom nagradom ECSA želi odati počast njegovoj uspješnoj karijeri koja traje već pola stoljeća, a radio je na više od 40 filmova i 100 TV serija. Savez vjeruje kako sposobnost gospodina Kabilja da je tijekom godina radio u toliko glazbenih žanrova, uz održavanje visoke razine profesionalizma i umjetničkog integriteta, služi kao primjer cijeloj zajednici stvaratelja audiovizualne glazbe.

Događaj organizira ECSA – Europski savez skladatelja i tekstopisaca uz potporu EU programa Kreativna Europa te u suradnji sa Studio orkestrom glazbene snimateljske kuće FAME i OTICONS, Europskom agencijom za filmske skladatelje. Ovogodišnje izdanje nagradit će skladatelje originalne glazbe za audiovizualna djela u tri kategorije: Najbolja filmska glazba, Najbolja glazba za dugometražni dokumentarni film i Najbolja originalna glazba za dramsku seriju. (HDS)
Opširnije