Preskočite na glavni sadržaj

U Split stiže izložba 'Smetnje u prijemu slike: Transferi fotografije u dizajnu 1960 – 1990.'

U četvrtak 16. studenog u 19 sati u Galeriji MKC / Domu mladih u Splitu otvara se izložba 'Smetnje u prijemu slike: Transferi fotografije u dizajnu 1960 - 1990.', koja se bavi odnosom fotografije i grafičkog dizajna.
vrijeme: 16.11.2023. -
mjesto: Split
url: https://dizajn.hr/

Izložba obuhvaća radove autora: Ivana Picelja, Mihajla Arsovskog, Borisa Bućana, Borisa Ljubičića, Mirka Ilića, Gorkog Žuvele, Milana Vulpea, Željka Borčića, Dušana Bekara, Dalibora Martinisa, Gorana Trbuljaka, Sanje Iveković, Bachrach&Krištofić, NEP, Greiner&Kropilak i dr.

Izložba “Smetnje u prijemu slike - Transferi fotografije u dizajnu 1960 - 1990.” posvećena je odnosu fotografije i grafičkog dizajna u razdoblju od kasnih 1960-ih do kraja 1980-ih godina u Hrvatskoj te načinima kako čitanje tog odnosa produbljuje ne samo naše razumijevanje oba medija, nego i omogućuje specifičan uvid i razumijevanje vizualnih umjetnosti te medijske i popularne kulture u navedenom razdoblju. Upravo je grafički dizajn tada predstavljao svojevrsan most — medij — koji je prevladavao u našoj sredini ustaljene granice i ograničenja područja tzv. umjetničke, klupske, dokumentarne i novinske te amaterske fotografije.

Autori koncepcije i kustosi izložbe su Marko Golub i Dejan Kršić.

Uz samu izložbu, koju zajedno organiziraju HDD, MKC i Platforma 9,81 bit će predstavljena i istoimena knjiga u izdanju HDD-a.

Opširnije: https://dizajn.hr/