Preskočite na glavni sadržaj

U sklopu FMFS Industrije i prvi Intimacy Coordination Training u Hrvatskoj

Ovogodišnji program Industrije Festivala mediteranskog filma Split otvara se u petak, 14. lipnja, u 13 sati, radionicom "Intimacy Coordination Training" - treningom intimnosti i granica na filmskim setovima, ali i svim drugim sektorima i radnim okruženjima unutar industrije. Ovo je prvi trening intimnosti u Hrvatskoj, a FMFS ga organizira u partnerstvu s Hrvatskim audiovizualnim centrom.
vrijeme: 14.06.2024. -
mjesto: Split
url: http://fmfs.hr/industry/

Voditeljica je Amanda Blumenthal, koja je između ostalog radila na serijama Bijeli lotus i Euforija. Tijekom četiri sata, ova vodeća koordinatorica intimnosti na setovima pružit će uvid u tu, relativno novu poziciju unutar industrije te demistificirati njihov proces rada.
 
Predavanje o izradi filmskog plakata, FMFS donosi u suradnji s Nomad Art Gallery, a vodi ga Goran Turković iz poznatog studija "Šesnić & Turković". Zainteresiranima će se predstaviti proces suradnje grafičkih dizajnera s producentima, redateljima, distributerima i sales agentima, te objasniti zašto pravila marketinga ne vrijede kod promocije filma.

U suradnji s Fotoklubom Split i Karlom Kazinotijem tijekom festivala organizira se i izložba fotografija sa snimanja prepoznatljivih FMFS plakata. Osim fotografija koje su finalno odabrane, posjetitelji će imati priliku pogledati i one koje nisu, kao i seriju fotografija koje prikazuju proces nastajanja plakata. Izložba će biti postavljena u galeriji Fotokluba Split u Marmontovoj ulici.

Izuzetno uspješna radionica sinkronizacije kratkog animiranog filma za studente glume, ali i profesionalne glumce, pod vodstvom Luke Rukavine, koji ima preko trideset sinkroniziranih djela velikih filmskih studija, te u suradnji s Vojanom Koceićem, audio i video inžinjerom, nastavlja se i ove godine.

"Veliko nam je zadovoljstvo da ove godine izniman naglasak stavljamo na djecu i mlade, te dodatno na važnost njihovog obrazovanja, ali i ranog uključivanja u procese nastajanja djela - od priča, filmova, plakata, pa sve do videoigara. Kroz naš program industrije nastojimo istražiti moderne, i našoj djeci, bliske alate, kao način komunikacije, ali i približavanja filmske umjetnosti i njenog razumijevanja. A, sve to, uz stare i nove radionice i pokrivanje ključnih tema iz svijeta filmske industrije za studente i filmske profesionalce," kazala je Ena Rahelić, voditeljica programa FMFS Industrija.

Uz aktivnosti za filmske profesionalce i zainteresiranu javnost, tijekom FMFS-a održava se i niz ranije objavljenih radionica za djecu. Od crtanja plakata, preko sinkronizacije i video igara, pa sve do pričanja priče. Bogat program FMFS industrije, kao i prijave dostupni su na fmfs.hr/industry.

Festival mediteranskog filma Split otvorit će se 13. lipnja svjetskom premijerom filma Sola scenaristice i redateljice Lane Barić. Osim toga, podsjetimo da će se na festivalu 18. lipnja u Ljetnom kinu Bačvice prikazati i kratkometražni igrani film Čovjek koji nije mogao šutjeti Nebojše Slijepčevića, dobitnika Zlatna palme u Cannesu.
 
Izvor: HAVC