Preskočite na glavni sadržaj

U sklopu 70. Pulskog filmskog festivala na Brijunima 'kino pod zvijezdama'

U sklopu ovogodišnjeg jubilarnog 70. Pulskog filmskog festivala, na Brijunima će od 16. do 23. srpnja biti prikazan izbor filmova iz ovogodišnjeg Glavnog programa, ali i popratnih programa, najavljeno je u četvrtak iz Nacionalnog parka Brijuni.
vrijeme: 16.07.2023. - 23.07.2023.
mjesto: Brijuni
url: https://pulafilmfestival.hr/

"Kino pod zvijezdama je uvijek dobra ideja, no kino pod brijunskim nebom je nešto posebno", kažu iz NP Brijuni.
 
Tako će posjetitelji moći gledati filmove "Dosje Labudović: nesvrstani" Mile Turajlića, "Gosti iz Galaksije" Dušana Vukotića, "Hotel Pula" Andreja Korovljeva, "Morska iskra" Domiena Huyghea, "Pelikan" Filipa Herakovića, "Sedmo nebo" Jasne Nanut i "Sigurno mjesto" Jurja Lerotića.
 
Istodobno u povodu 40. obljetnice Nacionalnog parka Brijuni, a s ciljem upoznavanja lokalnog stanovništva s posebnostima parka i edukacijama o zaštićenom području, od 15. do 23. srpnja bit će organizirane posebne večeri pod zvijezdama uz posebna gostovanja i panel rasprave.
 
Druženje će započeti panel raspravom s posebnim gostima večeri, koji će svojim znanjem i iskustvom približiti njihovo područje rada te nagnati posjetitelje na razmišljanje o onome što ih okružuje, a na što ponekad najmanje obraćaju pozornost. Večer će se nastaviti uz projekcije pomno odabranih dokumentarnih filmova, najavljuju iz NP Brijuni.
 
Tijekom cijele ove godine Brijuni obilježavaju 40. obljetnicu osnutka Nacionalnog parka.
 
Iz Uprave NP-a podsjećaju da je Brijunsko otočje proglašeno Nacionalnim parkom 1. studenoga 1983. Prvi izletnici na otočje stigli su u proljeće 1984., a sada  Brijunsko otočje godišnje posjećuje oko 200 tisuća posjetitelja. (Hina)