Preskočite na glavni sadržaj

U muzejskom hladu III - Tjedan animacije, 28.8. – 1.9.2023.

Za kraj ljetnih praznika Etnografski muzej Zagreb pripremio je za mlade posjetitelje – tjedan animacije. U petodnevnom programu djeca će se upoznati s poviješću ove umjetnosti i s procesom nastanka animiranog filma. Prijave su u tijeku.
vrijeme: 28.08.2023. - 01.09.2023.
mjesto: Zagreb
url: http://www.emz.hr

Novo znanje odmah će primijeniti i, u kombinaciji sa svojom kreativnošću i maštom, proizvesti zajednički kratki film u tehnikama stop motion i cut-out animacije. Inspiraciju za temu filma potražit ćemo u izložbi ''Intimni prostori svakodnevice''.
Produkcija kratkog filma uključuje aktivaciju mašte i kreativnosti s jedne, ali i planiranje i tehničku izvedbu s druge strane. Tjedan će biti ispunjen crtanjem, izrezivanjem, animacijom, montažom te snimanjem zvuka i odabirom glazbe.
Voditeljica radionice je Maša Udovičić, producentica animiranih filmova i osnivačica Škole animacije.
 
Program je namijenjen djeci od 10 do 14 godina, a održat će se od 28. kolovoza do 1. rujna, svaki dan od 11 do 13:00 sati u Etnografskom muzeju. Cijena ulaznice za Tjedan animacije iznosi 19,91 € (150 HRK) po polazniku. Broj mjesta je ograničen, a prijava je obavezna na edukacija@emz.hr.