Preskočite na glavni sadržaj

U Ljubljani gostuju 'Zamrznute pjesme' – najnagrađivanija predstava riječkih lutkara

Lutkovno gledališče Ljubljana (Slovenija) u goste je pozvalo 'Zamrznute pjesme', najnagrađivaniju predstavu u povijesti Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Ova predstava autorice i redateljice Tamare Kučinović, koja je osvojila čak 30 nagrada od strane struke i publike, u Lutkovnom gledališču Ljubljana gostovat će 15. i 16. ožujka.
vrijeme: 15.03.2023. - 16.03.2023.
mjesto: Rijeka
url: http://www.gkl-rijeka.hr/

Predstava je nastala po motivima istoimene neobične bajke ruskog pisca i umjetnika Stjepana Grigorjeviča Pisahova koje je redateljica Tamara Kučinović pretočila u likovno izražajnu, poetičnu, dirljivu i životnu predstavu. U izmišljenom svijetu „Zamrznutih pjesama“, gdje se sok radi od padajućih zvijezda, sve je moguće. Ljubav i dječja uporna mašta jednog čudnovatog dječaka uspjet će osvojiti i srce jedne djevojčice koja je mislila da se više nikada neće nasmijati, a kamoli više ikome išta reći.
 
Praizvedba „Zamrznutih pjesama“ u Gradskom kazalištu lutaka bila je u ožujku 2018. godine. Uz autoricu teksta i redateljicu Tamaru Kučinović, autorski tim predstave čine i Nikša Eldan kao dramaturški suradnik i asistent redateljice, Alena Pavlović kao kreatorica lutaka i scenografije te lutkarska tehnologinja zajedno s Luči Vidanović. Također, Ivana Đula i Luka Vrbanić kao skladatelji te Deni Šesnić kao oblikovatelj svjetla. Suradnik za scenski govor je Damir Orlić, koji je i dio glumačkog ansambla predstave. 
 
Uz Damira Orlića u predstavi, u kojoj lutkama upravljaju i po četiri animatora, sudjeluju i glumci-lutkari Andrea Špindel, Petra Šarac, David Petrović i Tilen Kožamelj.
 
Zanimljivost je da će „Zamrznute pjesme“ u Ljubljani biti izvedene na slovenskom jeziku kojega je uz čitaće i igrane probe uspješno usvojio već spomenuti sjajan glumački ansambl predstave zajedno s inspicijentom i tehničkom jedinicom Kazališta kako bi maloj i velikoj slovenskoj publici što bolje predstavili ovu lutkarsku čaroliju.