Preskočite na glavni sadržaj

U jubilarnoj desetoj godini odobreni programi i radionice za Ruksak (pun) kulture za 2023. godinu

Na Poziv za predlaganje programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture za 2023. godinu – nacionalni dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, namijenjen djeci i mladima u Republici Hrvatskoj, pristiglo je 207 prijava od kojih je odobreno 72 programa.
vrijeme: 01.03.2023. -
url: https://min-kulture.gov.hr/
Sufinancirat će se 10 programa kazališne djelatnosti, 10 filmske, 8 plesne, 9 književne i 12 glazbene, 9 vizualnih umjetnosti, 6 programa muzejske i kulturne baštine, 4 programa interdisciplinarnih djelatnosti te 4 programa umjetničkih akademija.
 
Sve prijavljene programe vrednovalo je Stručno povjerenstvo za odabir programa Ruksak (pun) kulture za 2023. godinu u sastavu: Nina Križan, Tamara Jurkić Sviben, Petra Zlonoga, Valentina Radoš i Isabella Mauro.
 
Odabrani programi omogućuju dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihovog kreativnog obrazovanja, senzibiliziraju djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture te omogućuju djeci i mladima pristup svim vrstama umjetnosti i kulture. Odabrani su programi i/ili radionica sadržajem usklađeni s ciljevima Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (.pdf) navedenim u javnom pozivu, a troškovi su u skladu s Odlukom o sadržaju programa Ruksak (pun) kulture te visini naknade za poslove i rad na njegovom ostvarivanju. Svi programi i/ili radionice udovoljavaju uvjetima izvođenja u prostorima vrtića i škola i imaju mogućnost daljnjega provođenja u sredini u kojoj će biti predstavljeni.
 
Odabrani programi i/ili radionice provodit će se tijekom 2023. godine prema rasporedu koji će dogovoriti izvoditelji programa i/ili radionica, a bit će usklađen s mogućnostima i potrebama vrtića i škola u kojima će se Program primjenjivati. Vrtiće i škole bira Ministarstvo kulture i medija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Svim izvoditeljima Ministarstvo kulture i medija dostavit će popis škola i vrtića u kojima će održati program i/ili radionice u sklopu Ruksaka (punog) kulture.
 
Odluka o financiranju programa Ruksak (pun) kulture, bit će objavljena nakon što Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavi popis prijavljenih odgojno-obrazovnih ustanova.
Popise odobrenih i odbijeni programa pronađite na poveznici: https://min-kulture.gov.hr/?id=23588.