Preskočite na glavni sadržaj

U akciji 'Dekica za snove' koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

U svrhu promicanja i popularizacije čitanja među djecom i mladima, udruga 'Smiješak za sve' organizira jednom godišnje projekt nazvan 'Dekica za snove'. Ove je godine u akciji sudjelovalo čak 1700 djece vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi na dvadeset lokacija u gradu Zagrebu i široj okolici, te u Petrinji i Glini. 
vrijeme: 20.09.2023. -
url: https://www.smijesakzasve.hr/
Čak 1700 djece iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola slušalo je i čitalo priče 20. rujna od 12 do 13:30 sati. Mališani, osnovnoškolci i gimnazijalci uživali su družeći se na svježem zraku slušajući pisanu riječ u školskim dvorištima i javnim parkovima na širem zagrebačkom području, te u Petrinji i Glini, područjima stradalim u potresu.  

Udruga Smiješak za sve organizira od 2017. godine projekt Dekica za snove čiji je cilj povesti djecu u prirodu, odmaknuti ih na sat i pol od računala, mobitela i ostalih „elektroničkih zamjena“ za društvo i osvijestiti važnost čitanja, druženja i volontiranja – objasnila je Marijana Jergović, predsjednica Smiješka za sve.

Program se održavao na 20 atraktivnih zelenih površina, u zagrebačkim parkovima Bundek i Maksimir, u školskim dvorištima od Laduča, Španskog, preko Centra, Trešnjevke do Sesveta i Dugog Sela. Uz 36 Smiješkovih volontera na dekicama su djeci i mladima čitali i pisci, pjesnici i glumci.
Na ovogodišnjoj Dekici sudjelovali su pjesnik Enes Kišević, pisac za djecu i mlade Tomislava Zagoda, meteorolog i pisac Zoran Vakula, Darijo Jurišić, zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, glumci Jelena Miholjević, Nika Barišić, Vini Jurčić, Slavko Juraga, Goran Grgić, Dražen Šivak i Domagoj Ivanković.

Više o projektu i udruzi Smiješak za sve možete doznati na:

https://www.smijesakzasve.hr/projekti/
https://www.facebook.com/smijesak.zagreb/
https://www.instagram.com/udrugasmijesakzasve/