Preskočite na glavni sadržaj

'Tuškanac u gostima' najavljuje besplatne ulaznice za studente 10 zagrebačkih fakulteta

Uviđajući potrebu za većom dostupnošću filmske umjetnosti, ali i promocijom kulture gledanja filma u kino dvoranama, 'Tuškanac u gostima' od ovog mjeseca uvodi popust na ulaznice za studente i umirovljenike. Osim toga, zahvaljujući podršci čak deset zagrebačkih fakulteta, studenti koji ih pohađaju do kraja ove akademske godine imat će osiguranu besplatnu ulaznicu za filmove po želji.
vrijeme: 05.03.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://kinotuskanac.hr/

Ulaznice s popustom

Ulaznicu po pristupačnijoj cijeni (€ 2,5) navedene skupine mogu ostvariti na blagajni kina domaćina uz predočenje dokumenta koji potvrđuje status, a popust vrijedi za sve filmove.

Besplatne ulaznice

Spomenutu pogodnost moći će koristiti studenti sljedećih visokih učilišta: Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija, Agronomski fakultet, Arhitektonski fakultet, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Hrvatski studiji, Grafički fakultet i Sveučilište VERN. Dovoljno je da dođu 30 minuta prije početka filma i predoče dokaz o studiranju na jednom od fakulteta.
 
Gostujući program kina Tuškanac trenutno se održava na 3 lokacije u gradu, dok će od travnja sa svojim šarolikim repertoarom ući i u druge kino dvorane zagrebačkih kvartova.
 
U kinu Forum, koje se nalazi u sastavu Studentskog doma Stjepan Radić, tijekom ožujka je moguće pogledati uzbudljive naslove iz ciklusa suvremenog filma, a od travnja se na raspored vraćaju i popularni Filmovi koje volite - nezaboravni klasici najznačajnijih svjetskih filmaša.
 
Ovog mjeseca na rasporedu je autentična priča o konfliktu koji nastaje kad se sukobe osobne vrijednosti i ljubav prema obitelji Lost Country, zatim američka komedija The Holdovers koja prati strogog učitelja u internatu u Novoj Engleskoj prisiljenog čuvati šačicu učenika koji nemaju kamo za božićne praznike te posljednji Loachov film koji stavlja fokus na porast desnog ekstremizma kao odgovor na dolazak izbjeglica iz Sirije i drugih ratom razorenih zemalja Stari hrast.

U MM Centru, smještenom u sklopu Studentskog centra u Savskoj ulici, u ožujku gledamo pet naslova kojima završava ciklus filmova Veljka Bulajića nastao u suradnji s Hrvatskom kinotekom. Uz Atentat u Sarajevu (1975), koji paralelno prati sarajevski put Ferdinanda i Sofije te pripreme atentatora, na rasporedu je i fantazmagorična interpretacija legende o lažnom crnogorskom caru Šćepanu Malom Čovjek koga treba ubiti (1975). Ciklus donosi i zadnji Bulajićev jugoslavenski film Donator (1989), raskošnu biografije tajanstvenog židovskog kolekcionara slika Ericha Šlomovića koja se fokusira na njegov bijeg pred nacistima. Ciklus će zaključiti projekcije dvaju partizanskih klasika: Kozara (1962) i Bitka na Neretvi (1969), a oba prikazuju dvije slavne bitke Drugog svjetskog rata, baziraju se na mozaičnoj dramaturgiji s nizom likova koji utjelovljuju kolektiv i posjeduju vrhunski emocionalni patos.

MM Centar u ožujku je domaćin i zaključnog dijela ciklusa istaknute, prije pola desetljeća zabranjivane i cenzurirane filmske redateljice Márte Mészáros koji je nastao u suradnji s Institutom Liszt u Zagrebu. Uz dramu Nasljeđe (1980), orijentiranu na složeni odnos dviju intrigantnih žena čemu je pridodan i provokativan motiv surogat majčinstva, među izborom igranih filmova nedvojbeno se ističe trilogija autoričinih autobiografskih ostvarenja Dnevnik mojoj djeci (1984), Dnevnik mojim ljubavima (1987) i Dnevnik mojim roditeljima (1990).

Portretni ciklus fatalne glumice Marilyn Monroe tijekom ožujka će se prikazivati u Kulturno informativnom centru (KIC) u Preradovićevoj. Osim hit mjuzikala Muškarci više vole plavuše (1953) i Zabava je najljepši posao na svijetu (1954), retrospektiva donosi spektakularno ambijentirani vestern Rijeka bez povratka (1954), romantične komedije Sedam godina vjernosti (1955) te Princ i plesačica (1957), ali i legendarnu farsičnu komediju s elementima slapsticka Neki to vole vruće (1959). Portret će privesti kraju romantična drama vesternskog ugođaja Neprilagođeni (1961).

Za one kojima je svaki dan Valentinovo, Kratki utorak ovog mjeseca u KIC donosi izabrane kratkometražne filmske primjere iz kojih će, u društvu stručnjakinje za komparativne okršaje i susrete Ane Fazekaš, prisutni imati priliku izdvojiti najbolje ljubavne sastojke. Tema ciklusa je Ljubav u XX. vs. ljubav u XXI. stoljeću, a održat će se 12. ožujka s početkom u 20 sati.

-----------

Raspored svih projekcija dostupan je OVDJE. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina domaćina sat vremena prije početka, ali i online putem platforme ulaznice.hr.
 
Mrežna stranica: http://kinotuskanac.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/KinoTuskanac
Instagram: https://www.instagram.com/kinotuskanac/
Kontakt adresa: info@kinotuskanac.hr