Preskočite na glavni sadržaj

Tribina: Znanost i pseudoznanost

U Tjednu istarskih knjižnica Knjižnica Arheološkog muzeja Istre u Puli, Sveučilišna knjižnica u Puli, Gradska knjižnica i čitaonica u Puli i Društvo bibliotekara Istre organiziraju tribinu „Znanost i pseudoznanost“ koju će održati dr. sc. Ivan Lorencin i mag. phys. Anton Perkov u petak, 23. rujna, u polivalentnoj dvorani Arheološkog muzeja Istre u Puli, s početkom u 12 sati.
vrijeme: 23.09.2022. -
url: https://www.facebook.com/arheoloski_muzej_istre
Tribinu će biti moguće pratiti i na TikToku Arheološkog muzeja Istre @arheoloski_muzej_istre.
Pseudoznanost kao izravna suprotnost znanosti uživa popriličnu popularnost u javnosti. Jedan od glavnih nosioca dubioznih tvrdnji su društvene mreže, međutim ni mainstream mediji ne zaziru od davanja prostora pseudoznanosti u većoj ili manjoj mjeri, dok je znanost često potisnuta na margine.
Cilj ove tribine je približiti javnosti ustaljene znanstvene metode kako bi se pseudoznanstvene tvrdnje jasno odvojile od znanosti te pojačala svijest o tome što je znanost i što ona zapravo nije.
Tribina je namijenjena široj publici s ciljevima upoznavanja javnosti sa znanstvenim metodama, povećanja svijesti o pseudoznanosti i njenim opasnostima, ali i benignim posljedicama.

Četvrti Tjedan istarskih knjižnica održava se od 19. do 23. rujna 2022. Ovogodišnja tema posvećena je znanosti, odnosno razlici između pseudoznanosti i znanosti, a održava se pod sloganom Pravi rub znanosti.

Facebook-događanje