Preskočite na glavni sadržaj

Tribina: Mladi i kulturna baština – što zanima Generaciju Z?

Arheološki muzej u Zagrebu i Udruga Brodoto najavljuju javnu tribinu "Mladi i kulturna baština - Što zanima generaciju Z?" organiziranu u sklopu Erasmus+ projekta COOLTOUR - Millenials for Cultural heritage, koja će se održati u Galeriji AMZ, u ponedjeljak 5. lipnja s početkom u 17 sati.
vrijeme: 05.06.2023. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.amz.hr

Koliko su muzeji uspješni u privlačenju mladih, kako uključuju mlade u svoj rad, kako komunicirati s milenijalcima i potaknuti ih na interakciju s kulturnom baštinom, samo su neka od pitanja oko kojih će se povesti diskusija između mlađih generacija muzejskih korisnika i muzejskih profesionalaca.

Pitanja su kojima se bavi Erasmus+ projekt COOLTOUR - Millennials for Cultural Heritage na kojem je udruga Brodoto hrvatski partner i čije će rezultate predstaviti u ponedjeljak, 5. lipnja 2023. g., u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu:
  • COOLTOUR digitalnu platformu koja korisnicima omogućuje stvaranje i dijeljenje sadržaja povezanih s arheološkim nalazištima uključenim u projekt, kroz vlogove, blogove, predstavljanje sadržaja iz perspektive mladih;
  • Smjernice za zaposlene u sektoru baštine koje daju pregled savjeta na temu komunikacije s mlađim generacijama.
Diskusiji će se priključiti i Porin Šćukanec Rezniček i Nina Gostinski, autori izložbe Arheološkog muzeja u Zagrebu, Smiješna strana arheologije koji će podijeliti inspiraciju za osmišljavanje postava koji predmete iz Arheološkog muzeja u Zagrebu predstavlja na drugačiji, nekonvencionalan i humorističan način, ne samo kroz klasičan opis predmeta nego i putem memeova, omiljenog tipa komunikacije Generacije Z.

Predviđeno trajanje: 1h 30 min.

Nositelj projekta:
Associazione Enti Locali per le Attività Culturali e di Spettacolo (Italija)

Partneri:
- Arheološki institut (Srbija)
- Klub studenata arheologije (Srbija)
- STUDENTSKA ORGANIZACIJA UNIVERZE V LJUBLJANI (Slovenija)
- Cyprus University of Technology CUT (Cipar)
- Brodoto (Hrvatska)
- KULTURALIS OROKSEG MENEDZSEREK EGYESULETE (Mađarska)

Suorganizator: Arheološki muzej u Zagrebu

najavni letak tribine