Preskočite na glavni sadržaj

Tribina: Kako žive mladi umjetnici i kulturne radnice?

Tribina 'Aplauz ne plaća stanarinu - Kako žive mladi umjetnici i kulturne radnice' održat će se 28. listopada 2021.
prijava: 27.10.2021
mjesto: Zagreb
Na tribini govore: selma banich, umjetnica, Za K.R.U.H.; Jakov Kolak, urednik portala Radnička prava, BRID; Tena Starčević, povjesničarka umjetnosti, polaznica radionice “Aplauz ne plaća stanarinu”.
Sudionici će dati odgovore na sljedeća pitanja: U kakvim uvjetima rade mlade kustosice, novinari, muzikolozi, likovne i cirkuske umjetnice, arhitekti i druge kulturne radnice? Kako dolaze do prvih poslova i mogu li preživjeti od svog rada? Treba li, kada imaš dvadeset godina, stvarati umjetnost besplatno, “iz ljubavi”? Što je potrebno poduzeti da bi se umjetnicama i kulturnim radnicima omogućio rad u boljim radnim uvjetima?
Zbog poštivanja epidemioloških mjera i ograničenog broja mjesta, obavezne su prijave dolaska na blok@blok.hr do srijede 27.10.2021.
Tribinu zajednički organiziraju BLOK - Lokalna baza za osvježavanje kulture i Mreža antifašistkinja Zagreba, a dio je projekta “Aplauz ne plaća stanarinu: kako žive mladi umjetnici i kulturne radnice”, koji se provodi u okviru Erasmus+ programa i sufinanciran je sredstvima Europske unije, uz podršku Agencije za mobilnost i programe Europske unije. 
Opširnije