Preskočite na glavni sadržaj

Treći tjedan znanosti u Zagrebu od 12. do 14. travnja

Treći tjedan znanosti, događanje na kojem se susreću znanstvenici, istraživači i posjetitelji svih uzrasta, održat će se 12. do 14. travnja u zgradi Sveučilišta u Zagrebu u SEECEL-u, priopćeno je u četvrtak sa Sveučilišta.
vrijeme: 12.04.2024. - 14.04.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://muzza.hr/

Manifestaciju organiziraju Udruga za popularizaciju znanosti, tehnologije, kulture, edukaciju i održivi razvoj društva MUZZA i Sveučilište u Zagrebu. Ta je suradnja snažan korak prema jačanju veza između znanstvene zajednice i visokoga obrazovanja, stvarajući most između istraživačkih postignuća i obrazovnih resursa, kaže se.

Tijekom tri dana posjetitelji će imati priliku doznati zanimljive informacije o svijetu oko nas: kako funkcioniraju roboti, istražiti tajne svemira, upoznati se s modernim tehnologijama, bolje upoznati ljudsko tijelo te sudjelovati na brojnim edukativnim radionicama.

U okviru programa održat će se 50 radionica koje će biti usmjerene na ostvarivanje interaktivne komunikacije te susret posjetitelja svih generacija s istraživačima kako bi se upoznali s različitim znanstvenim područjima. Radionice i edukativni sadržaji organiziraju se u suradnji sa stručnjacima iz svih dijelova odgojno-obrazovnoga sustava, s naglaskom na učitelje i nastavnike prirodnih predmeta koji će zainteresiranima bolje približiti teme iz svijeta znanosti.

Održat će se i sedam panel-rasprava: Tehnologije pomoću kojih danas gradimo svijet, Profesije budućnosti, Genetika ili hoće li znanosti pobijediti smrt?, Umjetna inteligencija u glazbi, Kibernetička (ne)sigurnost), Nasilje među djecom i mladima ili što ne činimo dobro te Hrana budućnosti.

Projekt se realizira uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba. Ulaz na Tjedan znanosti i sve radionice je besplatan. Program manifestacije otvoren je u petak, subotu i nedjelju od 10 do 19 sati.

(Hina)