Preskočite na glavni sadržaj

'Treća koza' od 25. do 27. svibnja u Ližnjanu

'Treća koza' od 25. do 27. svibnja u Ližnjanu
Festival 'Treća koza' i ove godine dolazi u istarsku općinu Ližnjan. Od 25. do 27. svibnja okupit će umjetnike, eko farmere, predavače, glazbenike, predstavnike udruga, lokalnih akcijskih grupa i etnoloških parkova kako bi svi zajedno dali umjetnički odgovor na ekološku krizu.
vrijeme: 25.05.2023. - 27.05.2023.
mjesto: Ližnjan
url: http://treceprostor.com/
Dvadesetak sudionika, izvođača, u tri će dana u Ližnjanu boraviti, stvarati, družiti se s lokalnim stanovništvom, povezivati, razmjenjivati iskustva...
„Važna nam je sinergija umjetnosti i lokalne zajednice, a želja nam je ispitati fenomenološko, ekološko i etičko razumijevanje našeg odnosa s prirodnim svijetom. Zato smo i odabrali Ližnjan, pitomu, predivnu istarsku općinu koja je i sama nedavno osjetila posljedice ekoloških katastrofa i onečišćenja mora. Ovo izvedbeno, a opet međusektorsko događanje nastoji spojiti i približiti suvremene umjetnosti publici, učiniti ih razumljivima kroz akcije, radionice, predavanja, otvoriti teme poput onečišćenja mora, nestanka prirodnih staništa, biljnog ili životinjskog svijeta i potaknutii raspravu o njima“, govori umjetnička direktorica festivala Irena Boćkai.
Uz umjetnike koji djeluju na području Istarske županije u goste dolaze i umjetnici iz Splita, Zadra i Osijeka, kao i umjetnici iz Brazila (Rio de Janeiro), SAD-a i Engleske (London). Međunarodne umjetnike predvodi brazilski glumac, redatelj, koreograf i izvedbeni umjetnik židovskog podrijetla Daniel Passi koji trenutno živi i djeluje u Londonu i koji će u sklopu festivalskog pretprograma održati izvedbenu masterclass radionicu "Primary Colours." Polaznici radionice sudjelovat će na stvaranju i prezentaciji hibridnog umjetničkog izvedbenog projekta Amoeba Bastard, participativnog happeninga za iskušavanje umjetničkih ideja.
Ulaz na festivalski program je besplatan.
Festival TREĆA KOZA održava se u organizaciji udruge „Trećeprostor“ uz sufinanciranje Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Grada Pule i Općine Ližnjan.

FB-događanje