Preskočite na glavni sadržaj

Tjedan dobre dječje knjige u Rijeci od 25. do 30. travnja

Tjedan dobre dječje knjige u Rijeci od 25. do 30. travnja
Program ovogodišnjeg Tjedna dobre dječje knjige ujedno je dio cjelogodišnjeg obilježavanja 60. rođendana nastanka Gradske knjižnice Rijeka kao jedinstvene ustanove.
vrijeme: 25.04.2022. - 30.04.2022.
mjesto: Rijeka
url: https://djecjakuca.hr/
U fokusu Tjedna dobre dječje knjige su kreativno korištenja knjige i priče, samostalna kreativnost djece, stvaranje konteksta za kulturu čitanja i knjiga odnosno čitanje kao zabavni element svakodnevice.
Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija u riječkoj regiji posvećena kulturi čitanja od najranije dobi, knjigama za djecu i roditelje, razvoju kreativne pismenosti, vizualnoj kulturi i stvaranju pisanih sadržaja za djecu. Manifestacija se održava od 2012. godine ujedinjujući u nastojanje široku frontu društvenih aktera koji rade na kulturi čitanja djece, a 2022. prvi put će se u otvorenoj formi održati u novootvorenoj Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, stručnjake  i sve kreativne pojedince u art-kvartu “Benčić” te domu dječjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka kao središnje riječke knjižnice za djecu.
Konceptualno Tjedan dobre dječje knjige naslanja se na tezu da knjige i priča leže u temelju svakog stvaralaštva stoga u program uklapa na kreativne načine elemente gaminga, kazališta, produkt dizajna, STEM-a.
Opširnije