Preskočite na glavni sadržaj

Tiflološki muzej obilježit će Svjetski dan pasa vodiča

​U srijedu, 24. travnja 2024., u Tiflološkom muzeju prigodnim aktivnostima obilježit će se Svjetski dan pasa vodiča. Prigodnim programom povećat će se razina senzibiliziranosti učenika o pravima, mogućnostima i potrebama slijepih te ulozi pasa u njihovim životima.
vrijeme: 24.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.tifloloskimuzej.hr/

Svjetski dan pasa vodiča održava se svake godine posljednju srijedu u travnju, a ove godine će se u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet u Tiflološkom muzeju održati radionice namijenjene učenicima 3. razreda Osnovne škole Jure Kaštelana i Osnovne škole dr. Ivana Merza.
Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet omogućuje slijepima da uz pomoć pasa vodiča mogu neovisno, sigurno i aktivno sudjelovati u zajednici.

Voditeljica radionice Kristina Šporčić Radović učenicima će predstaviti teme vezane uz pse vodiče i sljepoću, potrebe, prava i mogućnosti slijepih, komunikaciju i kretanje slijepih, kretanje sa psom vodičem te načine školovanja pasa vodiča.

Cilj ovog programa je suradnjom muzeja i udruge istaknuti važnost pasa vodiča, demonstrirati načine kretanja s psima vodičima te omogućiti interakciju i nove spoznaje djeci osnovnoškolske dobi.

Prigodnim programom povećat će se razina senzibiliziranosti učenika o pravima, mogućnostima i potrebama slijepih te ulozi pasa u njihovim životima.