Preskočite na glavni sadržaj

Tiflološki muzej najavljuje panel "Nadežda Petrović: ženski glasovi, kulturni doprinosi"

Panel pod nazivom "Nadežda Petrović: ženski glasovi, kulturni doprinosi", potaknut izložbom Dodirom kroz stvaralaštvo Nadežde Petrović postavljenom u Tiflološkom muzeju, održat će se u srijedu 20. ožujka, s početkom u 13 sati. 
vrijeme: 20.03.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.tifloloskimuzej.hr/

Govornice na panelu, svaka iz svoje perspektive, dotaknut će se aktivnosti žena umjetnica i znanstvenica te ukazati na njihovu (ne)vidljivost u zajednici. 

O svom iskustvu (ne)vidljive žene umjetnice govorit će Sanja Fališevac, osoba koja svijet upoznaje i doživljava bez osjeta vida i sluha.

Sudjeluju:
 
mr. sc. Željka Bosnar Salihagić: magistra edukacijsko rehabilitacijskih znanosti, muzejska savjetnica, ravnateljica Tiflološkog muzeja od 2002 do 2023.  
dr. sc. Ana Šeparović: povjesničarka umjetnosti, u zvanju znanstvene suradnice, zaposlena u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža. 
Žarka Vujić, red.prof. na Katedri za muzeologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu
Sanja Fališevac, kiparica, školovala se u Zagrebu zbog svoje osobitosti kao gluhoslijepa osoba. 
dr. sc. Kosjenka Laszlo Klemar: povjesničarka umjetnosti i etnologinja, voditeljica EU projekata i investicija te voditeljica zbirke Tekstilna tehnika u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. 
Danijela Stanojević, mag. novinarstva/samostalna umjetnica, radila je pretežno na televiziji i filmu, te na raznim televizijskim formatima, kao i filmskim žanrovima i filmskoj produkciji. 
Željka Jelavić, moderatorica panela: muzejska savjetnica, voditeljica muzejske edukacije u Etnografskom muzeju. 

Dodatne informacije>>>
 
Izložba: Dodirom kroz stvaralaštvo Nadežde Petrović