Preskočite na glavni sadržaj

The King's Singers nastupaju u Splitu

Proslavljeni muški vokalni sastav 'The King's Singers' u okviru europske turneje nastupit će u četvrtak, 27. siječnja 2022., u Svečanoj dvorani Hrvatskog doma Split. Šesteročlani ansambl predstavit će stilski raznovrstan repertoar sastavljen od djela renesansne polifonije, suvremenih skladbi i obrada tradicionalnih pjesama.
vrijeme: 27.01.2022. -
mjesto: Split
The King's Singers već više od pola stoljeća predstavljaju zlatni standard pjevanja a cappella nastupajući u najuglednijim svjetskim dvoranama. Odlikuju se nenadmašnom tehnikom, prilagodljivošću i vještinom izvedbe, kao i vrhunskom muzikalnošću, crpeći kako iz bogate baštine samog sastava, tako i iz njegova inovativnog duha u stvaranju izvanrednog blaga izvornih djela i jedinstvenih suradnja.
Sastav The King's Singers oduvijek je predan stvaranju novog repertoara koji sadržava više od dvjesto djela naručenih od vodećih skladatelja 20. i 21. stoljeća, među kojima su John Taverner, Judith Bingham, Eric Whitacre, György Ligeti, Luciano Berio, Krzysztof Penderecki i Toru Takemitsu. Za uspjeh ovog vokalnog sastava ključna je njegova dugogodišnja sposobnost razvoja i inovacije – a dosad je u njemu pjevalo 28 članova – uz istodobno zadržavanje i njegovanje karakterističnog zvuka i glazbenog integriteta.