Preskočite na glavni sadržaj

The Best in Heritage u online formatu

The Best in Heritage u online formatu
XXI. izdanje međunarodne konferencije The Best in Heritage održava se online od kraja svibnja do početka listopada 2022. U video-intervjuima s predstavnicima 42 muzejska, baštinska i konzervatorska projekta koji su nagrađeni u protekloj godini, ovo virtualno izdanje isporučit će iscrpan pregled najbolje prakse iz cijelog svijeta, s fokusom na kriterije profesionalne izvrsnosti, javne vrijednosti i inovativnosti.
U video-intervjuima baštinski stručnjaci daju uvid u svoja postignuća, pružaju pogled iza kulisa svog rada, raspravljaju o važnim stručnim temama i nude vrijedne specijalističke savjete. Raznoliki niz predstavljenih projekata proteže se od impresivnih AR, VR i XR iskustava i obilazaka, preko projekata digitalnog pripovijedanja, online obrazovnih resursa i dokumentarnih filmova, pa sve do projekata-odgovora na Covid-19 krizu. Publika će imati prilike vidjeti prvi muzej na svijetu koji se aktivira glasom, brojne arheološke, restauratorske i konzervatorske projekte, uratke koji tematiziraju ulogu kustosa i povjesničara u oblikovanju načina na koji percipiramo mnoštvo istina i perspektiva mogućih budućnosti, kao i postignuća koja se bave teškim temama kolonijalizma, imigracija i povijesti masovne represije.

Konferencija je podijeljena na Imagines program na kojem će se predstaviti laureati usredotočeni na upotrebu novih tehnologija i multimedije (mobilne aplikacije, web-stranice i animacije), te Core program fokusiran na veće i kompleksnije institucionalne projekte sa svih područja javne memorije. Publici dostupna i dva keynote predavanja koja su održali prošlogodišnji dobitnici Project of Influence nagrada - Loredana Amenta (UnmuteArt project) te Julian Garnaut i Lynette Crocker (Truth-Telling Together project).






Organizatori pozivaju sve zainteresirane da prate službeni YouTube kanal, kao i objave na Twitter i Facebook profilima manifestacije. 

Konferencija je organizirana u partnerstvu s Europom Nostrom i Međunarodnim vijećem za muzeje (ICOM), a podržana je od Ministarstva kulture i medija RH, Grada Dubrovnika, Dubrovačkih muzeja i Muzeja i galerija Konavala.

The Best in Heritage