Preskočite na glavni sadržaj

The Best in Heritage – jubilarno 20. izdanje virtualno

The Best in Heritage – jubilarno 20. izdanje virtualno
Jubilarno dvadeseto izdanje konferencije The Best in Heritage koja okuplja najbolje muzejske i baštinske projekte iz cijelog svijeta ove će se godine zbog pandemije koronavirusa održati virtualno u svibnju.
vrijeme: 24.05.2021. -

Konferencija će biti realizirana kao serija online video intervjua s predstavnicima najboljih i najinspirativnijih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata u svijetu, nagrađenih u prošloj godini međunarodnim i nacionalnim strukovnim nagradama.Uz 42 razgovora sa stručnjacima iz četiri kontinenta, serijal će sadržavati i dva keynote predavanja koja će održati prošlogodišnji pobjednici: Paula Bray iz Državne knjižnice Novog Južnog Walesa iz Sydneya (Imagines Project of Influence) te Harri Annale iz Centralne knjižnice u Helsinkiju – Oodi (The Best in Heritage Project of Influence).

Konferencija je, kao i svake godine, podijeljena na Imagines program na kojem će se predstaviti laureati usredotočeni na upotrebu novih tehnologija i multimedije (mobilne aplikacije, web-stranice i animacije) te Core program fokusiran na veće i kompleksnije institucionalne projekte sa svih područja javne memorije - od umjetničkih i arheoloških muzeja, preko muzeja budućnosti, okoliša i lokalnih zajednica do državnih obrazovnih programa i projekata konzervacije i zaštite.

Hrvatsku će predstavljati Hvarski Arsenal, dobitnik nagrade EU za kulturnu baštinu / Europa Nostra 2020 u kategoriji konzervacija, zahtjevan projekt obnove Arsenala s povijesnim kazalištem kojim je u vremenskom razdoblju od tri desetljeća upravljao Konzervatorski odjel u Splitu.

Predstavljanje laureata počelo je 24. svibnja na službenom Youtube kanalu manifestacije, a proglašenje pobjednika očekuje se krajem rujna.

Organizatori konferencije pozivaju sve zainteresirane da prate njihove kanale društvenih mreža (YouTube, Facebook, Twitter) i predlažu da se na službenoj mrežnoj stranici predbilježe na mjesečni newsletter, saznaju više informacija o ovogodišnjim sudionicima i pogledaju mnogobrojne sadržaje iz prijašnjih izdanja konferencije koji se nalaze u arhivi.

Glavni partner konferencije je Međunarodno vijeće muzeja (ICOM), a organizirana je u partnerstvu s udrugom Europa Nostra, te podržana od Ministarstva kulture i medija RH. (MDC)