Preskočite na glavni sadržaj

Teatrološka tribina 'Čitanje kazališta' ususret praizvedbi predstave 'Ja sam ona koje nisam'

Nataša Govedić i Leo Rafolt gosti su nove teatrološke tribine 'Čitanje kazališta' koja će se održati u četvrtak, 21. listopada, u 18 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih, ususret praizvedbi predstave 'Ja sam ona koje nisam' Mate Matišića, u režiji velikog Paola Magellija s dramaturškim potpisom Željke Udovičić Pleštine.
vrijeme: 21.10.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.zekaem.hr/

Ulaz je slobodan!

O tribini:    
                  
Njih dvoje dijele tri zanimanja, tri prakse u kojima djeluju (minimalno): oboje su znanstvenici, autori, kazališni kritičari i sveučilišni profesori.

Nataša Govedić naša je najistaknutija kazališna kritičarka i autorica nekoliko teatroloških djela. Od 1995. godine javno djeluje kao kazališna, književna i filmska kritičarka, a od 2012. godine stalno je zaposlena na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
Leo Rafolt od 2017. odlučuje se prijeći na Umjetničku akademiju u Osijeku, gdje pokreće program teatrologije i izvedbenih studija i trenutno vodi kolegije iz teorijske dramaturgije, dramatologije, novih teatrologija, transkulturalne dramaturgije i izvedbenih studija.

Uz moderaciju autora i voditelja tribine Srđana Sandića razgovarat će o potencijalima i porukama ovog (kontroverznog ili ne) komada te će ga smjestiti u ostatak tematskih preokupacija, opusa ovog plodnog autora.

Više o predstavi...