Preskočite na glavni sadržaj

Talijanski dizajn i stil života u zagrebačkom Orisu

Oris Kuća arhitekture donosi 7. svibnja izložbu "L'arte di vivere" posvećenu promicanju koncepta umijeća življenja kroz prezentaciju dizajna, umjetnosti, kulture i gastronomije, ovaj put s talijanskim potpisom i izborom s nedavno održanog, 62. Milanskog tjedna dizajna.
vrijeme: 07.05.2024. - 07.05.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://oris.hr/

"Čovjek se tisućama godinama pita kako živjeti bolje i ljepše, a danas, kao i u svim kriznim epohama, ponovno se otkriva filozofija umjetnosti življenja u svakom aspektu, od hrane, umjetnosti, kulture, posla do politike ili odnosa s drugima. "Romantiziranje svakodnevice nije samo trend već ideja da život može biti doživljen, a ne samo preživljen", ističe se u najavi.
Izložit će se, među ostalim, ekskluzivna rasvjeta Olev čije pametne lampe doprinose ljudskom zdravlju imitirajući sunčevu svjetlost i inovativni namještaj Sitia koji dizajn spaja sa svakodnevnim iskustvom. 

Novitete će predstaviti ikona luksuznog uredskog namještaja, Codutti, ručno rađeni tepisi Matteo Pala te tvrtka za proizvodnju kože Prodital Leather koja surađuje s brojnim industrijama, od modne i industrije uređenja interijera do automobilske, a tu je i  Studio Alina Neculcea koji se ističe apstraktnim slikama velikog formata i vibrantnih boja dizajniranim za luksuzne interijere.

Iz Orisa kažu kako te brendove sa 62. Milanskog tjedna dizajna, na kojem su izlagali prošli tjedan, u Zagreb dovodi njihov distributer, hrvatska tvrtka DC&T, odajući počast “Made in Italy” etiketi koja je simbol za tradicionalnu i ručnu izradu, kreativnost, preciznost i posvećenost detaljima.

"Iako je izložba prije svega namijenjena struci, arhitektima i dizajnerima interijera, dobrodošli su svi koji traže inspiraciju za uređenje ureda, hotela, restorana ili vlastitog doma. Na izložbi možda nećete pronaći gotov recept za dostizanje toliko željenog savršenog života, ali ćete dobiti dašak talijanskog stila života koji je najbliži tome", poručila je operativna direktorica te tvrtke Dubravka Kovačević.

Izložba će trajati jedan dan, od 12 do 21 sat, dok će se u 18 sati publici obratiti predstavnici brendova i reći nešto više o estetici i funkcionalnosti svojih proizvoda. 

Izvor: Hina