Preskočite na glavni sadržaj

'Svoja' - osnaživanje djevojčica i djevojaka u odnosu na rodne i druge stereotipe na internetu i društvenim mrežama

'Svoja' - osnaživanje djevojčica i djevojaka u odnosu na rodne i druge stereotipe na internetu i društvenim mrežama
Goethe-Institut Kroatien želi pridonijeti jačanju samopouzdanja djevojčica i djevojaka i svijesti o postojanju rodnih i drugih stereotipa na internetu i društvenim mrežama te poticati pozitivnu sliku o vlastitom tijelu u online okruženju za djevojčice i djevojke u dobi od 10 do 16 godina. Time se bavi projekt 'Svoja', koji je nastao u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom Grada Preloga i uz potporu Agencije za elektroničke medije.
vrijeme: 17.11.2023. -
url: https://www.goethe.de/ins/hr/

Projekt nastaje uz stručnu potporu medijskih pedagoginja Astrid Meckl i Raphaele Müller iz Instituta za medijsku pedagogiju JFF u Münchenu, dok dizajn potpisuje Lara Glavić Končar.
 
Novopokrenuta web-stranica projekta sadrži radne materijale i metodičke upute za knjižničarke i knjižničare, nastavnice i nastavnike, koji žele raditi s tom ciljnom skupinom i na tu temu. Svi materijali su na hrvatskom i njemačkom jeziku.
 
Online-predstavljanje projekta i edukacija za zainteresirane knjižničare i knjižničarke, nastavnice i nastavnike održat će se 30.11.2023.

Više oprojektu: Svoja - Osnaživanje djevojčica i djevojaka u odnosu na rodne i druge stereotipe na internetu i društvenim mrežama - Goethe-Institut Hrvatska