Preskočite na glavni sadržaj

Sven Bahat predstavlja program #? / Hashtag Questionmark

Sven Bahat predstavlja program #? / Hashtag Questionmark
Projekt #? započeo je kao novi oblik i pristup stvaranju umjetničkog sadržaja u digitalnom virtualnom prostoru sa pogledom na tijelo koje se stapa i isprepliće sa tehnološkim rješenjima 21. stoljeća te nudi novi način i pogled na kretanje kroz prostor. Autor projekta je umjetnik Sven Bahat.
U projektu #? protagonist koristi električni monocikl kojim traži svoje mjesto u kontekstu zastarjelih tehnologija 20-og stoljeća gdje se vozila pokreću na pogon fosilnih gorivima ili samom ljudskom energijom. Protagonist nudi rješenje. Kretanja na jednom električnom kotaču koji uklapa u razne kontekste te istovremeno kreira nov i specifičan oblik kretanja na električnom monociklu, gdje izlaze suptilne koreografske strukture koristeći monocikl kao dio tijela. 
 
#? (manononewheel) je umjetnički projekt koji nastaje u javnom prostor, a izlaže se u prostoru društvenih mreža prezentirajući se u obliku forme  kratkih reklama u raznim kontekstima svakidašnjeg. Projekt nastaje kao ideja ekološkog rješenja na sveobuhvatnu primjenu automobila po javnom prostoru, negativnom utjecaju na život, opterećujući prometnu infrastrukturu, onečišćavajući zrak ispušnim plinovima, stvaranju prometne buke… 

Sven Bahat, autor projekta stvara novu formu i pristup umjetničkom sadržaju kao virtualnom profilu na društvenim mrežama. Taj profil postaje platforma i galerija za izlaganje kratkih video sadržaja, fotografija i storya. Forma “Reels” sadržaja dopušta autoru korištenje autorske glazbe u trajanju do 60 sekundi te otvara mogućnost interpretaciji trendova na društvenim mrežama kao kraće koreografske forme sa motivom tehnološke ekstenzije tijela. Električni monocikl postaje baza za kretanje i otvara potpuno novi, koreografski element za oblikovanje novog oblika kretanja. 

Projekt se može pratiti na Instagram TikTok profilima: 
https://www.instagram.com/manononewheel/
https://vm.tiktok.com/ZMLsT7jFy/

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.