Preskočite na glavni sadržaj

Svečano otvorenje The European Newsroom (ENR) - zajedničke europske redakcije

Europska redakcija (The European Newsroom - ENR) zajednički je projekt 18 europskih novinskih agencija u kojemu kao hrvatski partner sudjeluje Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) i koji je Europska komisija financirala s 1,76 milijuna eura za rad do kraja 2023. godine.
vrijeme: 06.09.2022. -
mjesto: Belgija; Bruxelles
url: https://europeannewsroom.com/

Redakcija je s radom započela još u srpnju, no 6. rujna 2022. godine u Bruxellesu, svečano je obilježeno pokretanje te informativne platforme koja će javnosti donositi sažetke najvažnijih vijesti iz Europske unije i drugih važnih vijesti za europske građane.
 
Cilj ove inicijative ojačati je informativne servise europskih zemalja, potaknuti suradnju i razmjenu novinarskih praksi i sadržaja između dopisnika nacionalnih novinskih agencija kako bi bio dostupniji široj europskoj publici. Jednako važan cilj je pomoći vjerodostojnom izvještavanju o važnim europskim temama i djelovanju europskih institucija kao i dati potporu borbi protiv dezinformacija.
 
Svaka agencija donosit će sažetke vijesti na svom jeziku, dok će ENR na engleskom jeziku objavljivati priče na prethodno dogovorene teme u čemu mogu sudjelovati sve partnerske agencije.

Galerija fotografija>>>