Preskočite na glavni sadržaj

Svečana pretpremijera filma 'Dnevnik Pauline P.' povodom 100 godina kinematografije u Krapini

Povijest kina u Krapini seže u 1923. godinu kada je nabavljena prva oprema za prikazivanje, još u doba nijemih filmova. Ove, 2023. godine, slavi se 100. godišnjica kinematografije u Krapini, a tim će se povodom u nedjelju, 19. ožujka, u Kinu Krapina održati pretpremijera igranog film za djecu Nevena Hitreca 'Dnevnik Pauline P.', snimljenog po istoimenu romanu Sanje Polak.
vrijeme: 19.03.2023. -
mjesto: Krapina
url: https://krapina.net/

Na projekciju dolazi filmska ekipa koja uključuje redatelja filma Nevena Hitreca, Sanju Polak autoricu knjige prema kojoj je film snimljen, producenta Juru Bušića te glumci predvođeni sjajnom Katjom Matković koja glumi Paulinu P.
 
Film na topao i duhovit način unutar školske godine prati avanture Pauline P. u razredu i kod kuće te sve probleme koje ona uspješno savladava. Rađen prema predlošku iznimno popularne dječje knjige govori o samouvjerenoj, emotivnoj i duhovitoj učenici 3. razreda koja kroz komične situacije govori o svojim problemima u prijateljstvu, ljubavi i obitelji. Radnja filma smještena je u stvarni svijet, s pokojim dodirom „čarolije“.
 
Za jubilarnu godinu uz postojeće programe redovnih projekcija najnovijih filmskih naslova, kina pod zvijezdama, filmskih festivala, školskih i tematskih projekcija, art programa, tradicionalnog autokina, pripremljeno je i mnoštvo novih atraktivnih filmskih kino programa, a Hrvatski audiovizualni centar prepoznao je rad Kina odobrivši gotovo 2.400 eura za programe audiovizualne djelatnosti kina.