Preskočite na glavni sadržaj

'Sve ministrove laži' - premijera komedije Kazališta 'Mali princ' Omiš

Kazalište 'Mali princ' iz Omiša najavljuje premijeru predstave 'Sve ministrove laži', koja će se održati u subotu, 28. svibnja, u 20 sati. S obzirom da se premijera održava u sklopu proslave Dana grada Omiša, ulaz je slobodan!
vrijeme: 28.05.2022. -
mjesto: Omiš
url: https://www.facebook.com/Gradski-teatar-Mali-Princ-151135731603274/

Ljubav je najljepša stvar koja se može dogoditi osobi u bilo kojoj dobi, neovisno o njegovom zanimanju, položaju u društvu ili intelektu. Predstava privlači gledatelja bilo koje dobi i fascinira od prve minute. Komedija situacije gdje se puno toga događa neočekivano, a glavni sukob priče nastaje potpuno slučajno. Ministar, mladi pisac i oštroumna slobodna žena .. i više nego dovoljno za neplanirani ljubavni trokut i niz duhovitih, britkih i komičnih situacija. Imamo sve: intrigu, ljubavni trokut, prijevare, dvostruke igre.. smiješno ali i dirljivo. Odlična pozivnica za pogledati novu komediju čija se premijera očekuje u subotu.
 
Inspiraciju za tekst pronašao je kolega Velimir Pšeničnik Njirić, glumac HNK Mostar u tekstu iz 60-ih god. Ravnatelj CZK, Petar Buljević ga je osuvremenio, izabrao glazbu a ujedno bio važno tzv. redateljsko "treće oko", također zaslužan je za izbor slika i glazbe.
 
Miho Dolina će uz Petrove sugestije oblikovati svjetlo i ton. Glumac Pere Eranović je nacrtao karikature za plakat. Scenografiju i kostimografiju osmislila je i izradila I.Giove Župa. Uloga ministra - Lavoslava Medvjeda je pripala Marijanu Grbavcu, uloga pisca Florijana - Mati Tavriću, talentiranom mladom glumcu koji je  na 3.god Akademije u St. Dok književnicu Sofiju igra dramska umjetnica Ivana Giove Župa.