Preskočite na glavni sadržaj

Suvremena cirkuska predstava 'Lento e violento' u Gradskom kazalištu lutaka u Splitu

Kao najavu ovogodišnjeg festivala suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji' koji će se održati od 9. do 11. lipnja u Splitu, publika će imati priliku vidjeti predstavu 'Lento e violento' francusko-talijanske skupine Calentine Vortese 31. svibnja, u 21 sat, u Gradskom kazalištu lutaka.
vrijeme: 31.05.2022. -
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/PeculiarFamiliesFestival

"Lento e violento" je hibridna predstava koja kombinira novu magiju, suvremeni ples i fizičko kazalište. Ova predstava je zagonetka, višeslojna enigma, predstava u kojoj se radnja ponavlja, u kojoj nova magija stvara iluziju, sumnju i ironiju. 
A što je nova magija? Nova magija ili magie nouvelle, svježi je izvedbeni žanr koji stare iluzionističke tehnike i poznavanje ljudske percepcije kombinira s tehnologijama i novom dramaturgijom. 

U predstavi se koristi engleski jezik stoga je prikladna za uzrast 14+.

Kupnja karata omogućena je putem webshopa Entrija , Entrio prodajnih mjesta (Dancing Bear, Ghetaldus optike i TisakMedia / TisakPlus) i na ulazu u kazalište sat vremena prije početka predstave.

Predstava "Lento e violento" predselektirana je kroz projekt Circusnext u ediciji 2020-2021. circusnext je projekt identifikacije i financijske, rezidencijske, prezentacijske te administracijske potpore neafirmiranih suvremenih cirkuskih autora iz Europe kroz platformu 28 organizacija iz 16 europskih zemalja. ROOM 100 jedan je od partnera na projektu.

Izvedba predstave sufinancirana je sredstvima Europske unije Kreativna Europa i Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske. Rad kolektiva ROOM 100 podržava Zaklada Kultura nova.