Preskočite na glavni sadržaj

Sudionici Hrvatske operne akademije nastupit će u Mozartovoj operi 'Figarov pir'

Sudionici Hrvatske operne akademije dobit će priliku nastupiti u poznatoj operi W. A. Mozarta 'Le nozze di Figaro' na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Izvedbe su na rasporedu u srijedu 17. kolovoza i u četvrtak 18. kolovoza s početkom u 20.00 sati.
vrijeme: 17.08.2022. - 18.08.2022.
mjesto: Varaždin
url: https://www.hrvatska-operna-akademija.eu/
Hrvatska operna akademija je jedinstveni hrvatski program operne obuke koji pruža praktičnu i profesionalnu poduku mladim umjetnicima u gradu baroka i glazbe, gradu s bogatom višestoljetnom glazbenom tradicijom.
Nastala na inicijativu talentiranih varaždinskih opernih pjevača Davida Oštreka i Lane Kos, Hrvatska operna akademija polaznicima pruža mogućnost sudjelovanja u usmjerenom ljetnom studiju za umjetničko i profesionalno napredovanje koji je prilagođen pjevačima u različitim fazama njihovog profesionalnog, vokalnog i dramskog razvoja. Projekt je realiziran pokroviteljstvom Grada Varaždina i uz suorganizatore Glazbenu školu u Varaždinu i Koncertni ured Varaždin.
Prve dane akademije sudionici su proveli u Glazbenoj školi u Varaždinu gdje su uz pomoć iskusnih mentora imali priliku sudjelovati na satovima pjevanja kod eminentnih opernih pjevača, Tamare Ivaniš, Jake Mihelača, Ene Pongrac i Davida Oštreka.
Iako je ovo tek prva godina za ovaj perspektivan projekt, sudionici Hrvatske operne akademije dobit će priliku nastupiti u poznatoj operi W. A. Mozarta Le nozze di Figaro na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Izvedbe su na rasporedu u srijedu 17. kolovoza i u četvrtak 18. kolovoza s početkom u 20.00 sati.
Redatelj opere talentirani je mladi redatelj iz Austrije Taro Morikawa, dok će operom dirigirati Darijan Ivezić, ugledni dirigent s münchenskom adresom. Izvođači opere sve su redom talentirani mladi glazbenici koje očekuje perspektivna karijera u opernim kućama diljem svijeta, Carles Pachon, Kristin Anna Gudmundsdottir, Kento Uchiyama, Hana Ilčić , Youngin Lee, Melissa Montano, Marco Cantoni, Matteo Rasić, Peter Grdadolnik, Tanya Malykh, Dorian Stipčić, Isabelle Nahrstedt.

Online ulaznice