Preskočite na glavni sadržaj

Sućut ministrice u povodu odlaska novinarke i urednice Hrvatskoga radija, Radio Dubrovnika Adriane Tomašić

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska novinarke i urednice Hrvatskoga radija, Radio Dubrovnika Adriane Tomašić.
vrijeme: 02.11.2021. -
url: https://min-kulture.gov.hr/

Adriana Tomašić bila je jedna od onih radijskih glasova i osobnosti, kojima su slušatelji vjerovali znajući da će dobiti provjerenu informaciju, prenesenu na objektivan, profesionalan način. Svoj radijski put počela je upravo 1991. godine, u jeku agresije na Dubrovnik, tako da je rat uvelike odredio njezinu posvećenost radiju, važnosti medija u tako teškom razdoblju, a iznad svega obrani grada.
 
Za uređivanje i vođenje emisija namijenjenih braniteljima u vrijeme Domovinskog rata nagrađena je priznanjem ratnoga zapovjedništva Dubrovnika i južnog bojišta. Svojom novinarskom ozbiljnošću dokazala se u svim radijskim formatima, od izvjestiteljice za emisije Hrvatskoga radija, urednice i voditeljice mnogih informativnih emisija, do dubrovačkog izdanja „Tisuću bisera" Prvog programa HR-a. Poseban doprinos Hrvatskom radiju, Adriana Tomašić dala je kao urednica Informativnog programa i kao glavna urednica Radio Dubrovnika koji njezinim odlaskom gubi sjajnu novinarku, zaljubljenicu u svoj radio i svoj zavičaj.