Preskočite na glavni sadržaj

Sućut ministrice Nine Obuljen Koržinek u povodu odlaska Petra Pifata

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska člana Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, uglednog kulturnog djelatnika i glazbenika Petra Pifata.
vrijeme: 15.04.2022. -
url: https://min-kulture.gov.hr/

„S osobitim ponosom sjećat ćemo se njegova entuzijazma s kojim je radio na zaštiti i očuvanju hrvatske kulturne baštine u Vojvodini. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni na njegovoj životnoj misiji koju je s ogromnim trudom i angažmanom uspio ostvariti, kao ključna osoba u procesu dobivanja rodne kuće bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu u posjed hrvatske zajednice, jednako kao i oživljavanju Marijanskog svetišta Tekija, čiji je bio voditelj i inicijator muzeja tekijskog svetišta.
 
Djelujući godinama kao predsjednik Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Jelačić" iz Petrovaradina, kao urednik i voditelj programa na hrvatskom jeziku radija na Radioteleviziji Vojvodine i kao suradnik Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata od njegova osnutka, Petar Pifat odigrao je i važnu ulogu u vrednovanju i promoviranju kulture, vjere i običaja Hrvata iz Petrovaradina čiju je povijest domoljubno istraživao.
 
U svom je kratkom životu Petar Pifat doista ostavio veliki doprinos zaštiti i očuvanju nacionalnog identiteta Hrvata u Vojvodini“.