Preskočite na glavni sadržaj

Sućut ministrice kulture i medija povodom odlaska uglednog televizijskog urednika Branimira Dopuđe

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska gospodina Branimira Dopuđe, uglednog novinara i urednika Hrvatske radiotelevizije.
vrijeme: 01.08.2023. -
url: https://min-kulture.gov.hr/

Tijekom svoje bogate karijere koju je počeo na tadašnjoj Televiziji Zagreb 1974., Branimir Dopuđa se istaknuo kao vrhunski profesionalac, a kao prepoznatljivo lice središnjeg Dnevnika zbog svoje smirenosti i staloženosti bio je omiljen i među gledateljima i kolegama. Uređivao je središnji Dnevnik, emisiju Jučer, danas, sutra, bio je pomoćnik urednika i vršitelj dužnosti urednika Informativnog programa. Branimir Dopuđa osobito će ostati zapamćen po svojoj odjavi Dnevnika za vrijeme Domovinskog rata, kada je svaku večer posebno pozdravljao hrvatske branitelje. Te jednostavne riječi pozdrava, značile su i ohrabrenja hrvatskim braniteljima u vrijeme najvećih iskušenja, ali i optimizam i vjeru u pobjedu koja je svima tada bila potrebna i po čemu su ga i gledatelji posebno zapamtili.

Dijelom svoje karijere posvetio se i kreiranju programa za hrvatske iseljenike, radeći kao prvi urednik satelitskoga programa HRT-a Slika Hrvatske, namijenjenoga Hrvatima izvan domovine. Dobitnik je nagrade HRT-a za životno djelo "Ivan Šibl" što je bilo posebno priznanje njegovoj televizijskoj karijeri.

Odlaskom jednostavnog, dragog i skromnog novinara i urednika Branimira Dopuđe, hrvatski medijski prostor ostao je bez još jednog velikog profesionalca koji je novinarstvu i televiziji posvetio cijeli svoj život.